Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor - Haber 1Haber 1

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor

29 Temmuz 2014 - 21:07

ABONE OL

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu sözü, son zamanlarda toplumun her kesiminde çokça duymaya başladık. Dünyanın sınırları değişiyor, hiç beklemediğimiz kişiler hayatlarını değiştiriyor. Ülkelerden tutun da şirketlere kadar, hatta her bireyin hayatında değişim hızla ilerliyor. Her değişim gibi sancılı oluyor. Yürek dayanmıyor ama umutlar, dayanma gücü veriyor. Geleceğimizin sağlıklı, huzurlu ve medeni temeller üzerinde kurulması için her birimize büyük insanlık görevi düşüyor.Bu süreçte başkalarının yaptıklarını tenkit etmekle vakit kaybetmek yerine her birimiz insani değerleri yüceltecek adımlar atmalıyız. Bu adımların başarısı, geleceği aydınlatacak. Aydınlık, karanlığın yok oluşudur.Son on yılda sağlığın her alanında iyileşme ve gelişmelere şahit olduk. Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın kararlılıkla uygulanması, kısa sürede kaliteli ve sürdürülebilir bir sağlık hizmeti sunulması, uluslararası arenada birçok ülkenin Sağlık Bakanlıklarının gözünü Türkiye’ye çevirmesine neden oldu. Sağlık Politikası kurgusunun kararlılıkla uygulanmasının, sağlık hizmeti sunmak kadar önemli olduğunu deneyimlemiş olduk. Değişim, dönüşüm daha aydınlık bir sistemi getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı “Sağlıkta Dönüşüm Programı”, birçok ülke tarafından başarı hikâyesi olarak incelemeye alındı. İnsan sağlığı öncelikli böylesi kapsamlı bir dönüşüm programının, bu kadar kısa sürede, nasıl uygulamaya konulduğunu anlamaya çalışıyorlar. Hatta anlamakta zorlanıyorlar. Farklı ülkelerin devlet ve özel sektör uzmanları; Türkiye’deki programı incelemek ve kendi ülkelerinde uygulanabilirliğini araştırmak için özel ve kamu kuruluşlarını yıllardır ülkemize gönderiyorlar. Geçtiğimiz yıllarda Hollanda’nın en büyük 20 sağlık kuruluşunun genel müdürü ve Hollanda resmi kurum temsilcilerine verdiğim seminer bunlardan sadece biriydi. Sağlık Bakanlığı’nın yeni Teşkilat Kanunu’nda Sağlık Politikaları Kurulu’nun (SPK) kurulması öngörülüyor. Sağlık Politikaları Kurulu, dünyadaki ve Türkiye’ deki gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı’nın görev alanına giren konularda politika geliştirip, yenilikçi modeller önerecek. Bu Kurul’un, politika üretilecek konu başlıkları içerisinde Sağlık Turizmi de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulacak “Sağlık Turizm” politikasının en kısa zamanda yürürlüğe sokulması ön görülüyor. Bakanlığın belirlediği politika doğrultusunda; özel sektör, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına düşen görev; ahenk içinde, önce insan ilkesi ile pazarlama faaliyetlerini ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmalarıdır.

Birçok ülkeTürkiye’deki ”Sağlıkta Dönüşüm” programını incelemek ve kendi ülkelerinde uygulanabilirliğini araştırmak için özel ve kamu kuruluşlarını yıllardır ülkemize gönderiyorlar.

Sağlık Politikası Nasıl Oluşacak?

aa_21970.jpg

20-24 Eylül 2014’te Washington DC ‘de düzenlenecek 7. Dünya Sağlık Turizm Kongre ve fuarında, Türkiye olarak yer almamız ve dünyaya, ülkemizin üstün sağlık hizmetini bir olarak tanıtmamızın çok önemli bir adım olacağını düşünüyorum.Avrasya ve Ortadoğu Sağlık Turizm Kongre ve Fuarı ile Dünya Sağlık Turizm Fuarı’na, Türkiye olarak ev sahipliği yapmayı ve bu fuarları ülkemizde düzenlemeyi hedef edinmeliyiz. Türkiye’de kurulan sağlık sitemini, dünya ülkelerine anlatmak ve kurgulamak bu hedefin nihai sonuçlarından biri olacak.Unutmayın! ”Türkiye’de sağlığına kavuşturduğumuz her yabancı, kendi ülkesinde avukatımız olacak.”Sağlık turizmi alanında ortaya çıkan başarı; ülkenin imajına, güvenilirliğine ve ekonomisine katkı sağlamanın yanında dünyanın geleceğini sağlıklı kılar.Türkiye’nin. sağlık sektörü ve sağlık turizmine gönül ve emek vermiş bir iş kadını olarak sahip olunan vizyon ve değişim adımları için T.C. Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum.Sonraki yazımda buluşuncaya kadar sağlık, huzur, barış ve sevgi dolu günler diliyorum.

Selin’den…

Selin S. Yıldırım

Medikal Turizm Derneği USA

Avrupa Başkanı

yildirim@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.