Evliya Çelebi ile hac yolunda - Haber 1Haber 1

Evliya Çelebi ile hac yolunda

20 Ekim 2012 - 14:49

ABONE OL

Bugün size uzun Kurban Bayramı tatilinde sizde benim gibi İstanbul’da kalanlardansanız güzel bir sergiden haber vereceğim. Kuveyt Türk tarafından bir belgesel proje olarak hayata geçirilen “Evliya Çelebi Hac Yolu” kapsamında yer alan fotoğraf sergisi düzenlenen özel bir etkinlikle Ayasofya Müzesi

evliya_celebi.jpg

Sultan Türbeleri Bahçesi’nde ziyarete açıldı. Sergi ,Kuveyt Türk Katılım Bankası Genel Müdürü Ufuk Uyan’ın ev sahipliğinde ve İstanbul İl Turizm ve Kültür Müdürü Ahmet Emre Bilgili, Topkapı Sarayı Başkanı Haluk Dursun, Proje Yönetmeni Mustafa Aksay ile birlikte çok sayıda basın mensubu ve davetlinin iştirakiyle tanıtıldı.

Türk Kültür Elçisi Evliya Çelebi’nin tasvirleri eşliğinde varlığını bugünde sürdürmekte olan eserlerin yer aldığı fotoğraf sergisinde; Kabe’deki Mimar Sinan eseri revakların yanı sıra, günümüze kadar ulaşmış değerler yer alırken, Evliya Çelebi’nin Şam, Medine ve Mekke ve Cidde’yi kapsayan hac yolculuğu kutsal emanetler gerek görsel gerekse metin olarak atıfta bulunan fotoğraflar sergileniyor. Tam da Hac mevsiminde olduğumuz şu günlerde İstanbul’da kalanlar için çok farklı bir seçenek oluşturan sergi, belgeselin yapımcılığını da üstlenen Mustafa Aksay’la birlikte Ömer Aksoy tarafından çekilen 22 fotoğraftan oluşuyor. Bir kısmı da CRR bulunan “Evliya Çelebi Hac Yolu” Belgesel projesinde, film ve fotoğraf çekimleri en ileri teknolojiye sahip kamera ve aksesuarlar yardımıyla çekilmiş. Eğer omuza fotoğraf malzemeleri alınıp yola çıkıldı ve istenilen her yerde kolaylıkla çekim yapılabildi sanıyorsanız hayır ne yazık ki işler bu kadar kolay yürümemiş ve her yerde Suudi yetkililer koordinasyonuyla gerçekleştirilmiş.

Her şeyden önce büyük bir emeğin olduğunu gördüğümüz bu sergi hakkında Kuveyt Türk Katılım Bankası Kurumsal İletişim Ve Tanıtım Müdürü Hasan Yılmaz Bey’le yaptığımız özel sohbette bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve bu tip katkıda bulunmak isteyen her tür kurumla bilgi ve deneyimlerini seve seve paylaşacaklarını belirtmesi de benim açımdan kurumun olumlu vizyonunu ortaya koyan önemli bir göstergeydi.

Bugünkü “Güzel Şey” imiz Kuveyt Türk ten geldi. Sizlere düşen ise 17Ekim-10Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak Ayasofya Müzesi Padişah Türbeleri Bahçesinde sergilenen bu emek yoğun ve teknolojik olarak harika fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezmek. Sergiyi gezin, tarihi yarımadanın

evliya_celebi_1.jpg

keyfini çıkarın ve çalışma hayatının yoğunluğuna karşın hayatın başka güzellikleri de olduğunu hatırlayın. Benden söylemesi.

Yeni güzel şeylerde buluşmak üzere.

Hülya Deniz

www.twitter.com / hlydnzz

hülya@kmedya.com

hülya.denniz@gmail.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.