Her gencimiz gibi, imam hatipliler de polis olabilir - Haber 1Haber 1

Her gencimiz gibi, imam hatipliler de polis olabilir

09 Şubat 2011 - 10:53

ABONE OL

AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı’na ÖSYM’nin yapısını değiştirmesi amacıyla sunulan kanun teklifinde, imam hatip ve açıköğretim lisesi mezunlarına da polis olabilme yolunu açacak bir düzenleme yer aldı. ÖSYM’nin yapısını neredeyse bütünüyle değiştiren söz konusu kanun teklifiyle, polis meslek yüksekokulunda okuma hakkı üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olan, lise ve dengi okul mezunlarına verildi. Yeni düzenleme, Anayasa’daki eşitlik hakkı uyarınca yapıldı. Ülkemizde okul türlerinin yaklaşık yüzde 35’i meslek lisesi. Bu meslek liselerin de yaklaşık yüzde 4’ü imam hatip lisesi. Ne yazık ki, bu okulların da, polis meslek yüksekokulu sınavına girmelerinin önünü açan düzenleme, ülke gündeminden düşmüyor.
Hükümet düzenlemenin lise dengi okulları kapsadığını, imam hatiplilere özel bir durumun olmadığı savunması yaparken, muhalefet imam hatipler yoluyla emniyette kadrolaşmaya gidileceği eleştirisinde bulunuyor. Burada az sayıdaki imam hatip lisesi öğrencisi üzerinden, binlerce genel lise ve diğer meslek lisesi öğrencisi göz ardı ediliyor. Tüm kadroları imam hatipliler dolduracak diye düşünmek, diğer okullardaki gençlerimize yapılan saygısızlık ve haksızlık değil mi? Bu okullardaki çocuklarımız aynı eğitimi almıyor mı, onlar da başarılı olamaz mı? İmam hatip lisesinde okuyanlar, genel lise müfredatına paralel bir eğitim alıyor. Buna ilave olarak dinlerini de öğreniyorlar. Ülkemizin tüm çocukları, hepimizin evladıdır. Evlatlar arasında ayrım yapılmaz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.