İMKB direniyor ama göstergeler zayıflıyor - Haber 1Haber 1

İMKB direniyor ama göstergeler zayıflıyor

06 Eylül 2011 - 11:12

ABONE OL

İMKB 30 ANALİZİ:

imkb_direniyor_ama_gostergeler_zayifliyor.jpg

Dün ABD’de spot piyasalar kapalı iken Avrupa tarafında endekslerin sert düşüşler yaşadığını gördük. İMKB’de bu düşüşlerden payını alırken, yine de yurtdışı piyasalara kıyasla daha güçlü durması dikkat çekti. Dün İMKB 30 spot endeks haftalık strateji raporumuzun teknik kısmında dile getirdiğimiz 65,500 desteğinin hemen üzerinde kapattı. Bugün için aşağı yönlü hareketlerde izleyeceğimiz en önemli destek yine burası. Bugün açılışın ardından yeniden bu seviyenin üzerine atılamazsa satış baskısının artması beklenebilir. Bu durumda 62,500’e kadar hızlı bir geri çekilme yaşanabilir. 62,500 hafta içinde izleyeceğimiz en önemli destek seviyesi. Bu seviyenin altına olası sarkmalar dün de değindiğimiz gibi çok kısa vadeli tepkiler için dahi olsa yukarı yönlü pozisyon almayı çok riskli hale getirecektir.

Yukarı yönlü hareketlerde ise gün içinde 66,500 üzerinde olacak saatlik kapanışlar, pozitif olacaktır. Bu durumda yukarı yönlü potansiyelin artacağını düşünüyoruz. Şuan için aşağı yönlü baskı olasılığını daha yüksek görsek de 66,500’ün aşılması durumunda grafiklerin pozitifleşeceğini ve bu seviyenin üzerinde 69,500/70,000 aralığına kadar bir çıkış başlayabileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle 66,500 üzerinde olası hareketlerde aşağı yönlü pozisyonlarda ısrarcı olmayı doğru bulmuyoruz. Özetle 65,500 altında kalma süresinin uzaması aşağı yönlü baskıları arttıracaktır. Yeniden 66,500’ün aşılması durumunda negatif hava dağılacaktır. 65,500-66,500 aralığı kararsızlık bölgesi olacaktır. Bu aralık içinde çok sık pozisyon değiştirmeyi doğru bulmuyoruz. Bügün açıklanacak verilerden ön plana çıkanlar ise şöyle:

  • 12:00 – AB Euro Bölgesi GSYH (2Ç)
  • 13:00 – Almanya Temmuz Ayı Fabrika Siparişleri
  • 17:00 – ABD Ağustos Ayı ISM Hizmet
  • 20:10 – ABD FED Üyesi Kocherlakota konuşma yapacak

Üzeyir DOĞAN
Kapital Menkul Değerler A.Ş.

Türev Araçlar Birimi / Uzman

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.