Sorular ve yalanlar - Haber 1Haber 1

Sorular ve yalanlar

24 Mayıs 2014 - 23:10

ABONE OL

Modern toplumlar soru soran toplumlardır. Soru sormak ve yanıtını beklemek uygar bir yönetimin gerekleridir. Medeni toplumlar, yanlış yapılan işler karşısında özür dilemeyi, o da yetmiyorsa istifa etmeyi bilirler. Türkiye hariç.

Halkın tüm beklentilerine rağmen Türkiye’de siyaset kültüründe istifa etmek “korkup kaçmak” olarak değerlendiriliyor. Hesap sorulmasını bekleyen tüm sağduyulu insanları çileden çıkaran bu anlayış, sürekli geçmişi kötüleyerek iktidara gelen AK Parti hükümeti tarafından da aynen uygulanıyor.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından 4 bakanın istifa etmesi bile güçlükle sağlanmıştı. Sonrasında bu operasyonların üstünü örtebilmek için tüm devletin kimyasını bozdular. Devletin yerleşik temayülleri altüst edilirken, ortaya “partili hakimler” ve “partili savcılar” çıktı. Hükümetin desteklediği ve yönettiği medya organları sürekli olarak 17 Aralık operasyonunu bir “karşı darbe” olarak yorumlarken, Başbakan Erdoğan da tüm ülkenin değil, kendisine oy verenlerin karşısında yaptığı konuşmalarda gerginlik politikasını aynen sürdürdü. Sadece kendisini destekleyen medya mensuplarına konuşma geleneğini de sürdürüyor. Sayın Başbakan Gezi olaylarında nasılsa şimdi de öyle. Gezi olaylarında hükümet kanadından yapılan açıklamaların çoğunun yalan olduğu zamanla anlaşıldı. Camide içki içildiği, türbanlı bir kadının dövüldüğü gibi yalanlar orta yerde duruyor.

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında hükümete sorular sorular yanıtlanmış değil: Ayakkabı kutularından çıkan 4,5 milyon doların kaynağı nedir ? Bu para nereden geldi ? Kimin parası ?

İnternete düşen para aklama ve para sıfırlama kayıtları gerçek mi ? Neden mahkeme tarafından belirlenen bir bilirkişi heyeti bu ses kayıtlarını incelemiyor ?

Medyanın, TİB’in, HSYK’nın, sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin tamamen hükümetin kontrolüne geçirilmesinin 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarını kapatmakla bir ilgisi var mıdır ?

Ve 301 işçimizi toprağa verdiğimiz Soma ?

Tek bir istifa yok. Patlamanın trafodan kaynaklandığı ileri sürülmüştü. Yalan olduğu ortaya çıktı. Patlamanın asıl nedeni hala bilinmiyor ? Soma’nın da mı üstü kapatılacak ? Hükümetin halka dağıttığı bedava kömürlerin kaynaklarından birisi Soma madenleri mi ?

Başbakan Soma’da yuhalandı. Belki de Türkiye tarihinde ilk kez bir Başbakan halkın üzerine yürüdü. Bir madenci yakınına tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel adlı zat hala görevde. Yerkel’in açıklamalarının yalan olduğu ortaya çıktı. Kendisine verilen doktor raporu da olmayan bir rahatsızlık için düzenlenmiş. Yani o da sahte.

Tüm bu yalanlar, aymazlıklar ve Türkiye’nin geldiği “tek adam” yönetimi bizim doğamızda yok.

Ama galiba Sayın Başbakan’ın fıtratı tüm bunlara müsait.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.