Bakanlara Soylu ile ilgili soru soran AA muhabiri işten atıldı - Haber 1Haber 1

Bakanlara Soylu ile ilgili soru soran AA muhabiri işten atıldı

Bakanlara Soylu ile ilgili soru soran AA muhabiri işten atıldı

21 Mayıs 2021 - 22:46

ABONE OL

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım Bakanı Ekrem Pakdemirli’ye, İçişleri Bakanı ile ilgili bir soru sordu.

Bakanları şoke eden Turan’ın sorusu, sosyal medyada “Turan FETÖ”cü mü tartışmalarını birlikte getirdi.

Herkes şimdi ne olacak diye merakla beklerken, AA yönetimi bir açıklama yaparak Turan’ın işine son verildiği duyuruldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında soru soran Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, işten atıldı.

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, bakan Varank ve Pekdemirli’ye “19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan Ak Parti, ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da… Sayın Soylu, kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken bu maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?” şeklinde soru yöneltti.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Musab Turan’ın kardeşinin FETÖ’den tutuklu olduğunu belirtti.

AA Genel Müdürü’ne sert eleştiri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz’ü sert sözlerle eleştirdi. Yıldırımhan, “AA Genel müdürü acilen istifa etmelidir” diyen Yıldırımhan, “Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soyluya ve hükümete suikast düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Musab Turan kovuldu!

Anadolu Ajansı Twitter’da yaptığı açıklamada “Musab Turan’ın iş akdi fesh edilmiştir” dedi.

AA’nın açıklamasında, gri pasaport ve basın kartının iptali için ilgili kurumlara bildirim yapıldığı belirtildi.

AA’dan yapılan açıklama şöyle:

Bir basın toplantısında muhabir kriterleri ile basın-meslek ilke ve ahlakıyla uyuşmayacak şekilde soru soran ve bu sırada kendi sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak bu siyasal propaganda eylemini icra eden Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan’ın iş akdi fesh edilmiştir.

Basın toplantısını kendi sosyal medya hesabından canlı yayınlayarak, “Haber temelli her türlü bilgi veya istihbarat., kaynağı ne olursa olsun, Ajansla paylaşmadan ve yayınlanmadan, kişisel hesaplarından duyurmazlar.” ilkesini çiğnemiştir.

Adı geçen şahıs, bu eylemiyle, Anadolu Ajansı’nın iş sözleşmesindeki “Çalışanlarımız tarafsızlık, doğruluk ve güvenilirlik ilkelerini zedeleyecek veya kurumsal bütünlüğüne gölge düşürecek ya da maddi veya manevi kayba uğratacak nitelikteki haber, fotoğraf, görüntü, görüş ve yorumlardan uzak dururlar.” maddesini de ihlal etmiştir.

Şahıs hakkında herhangi bir terör örgütüne üye olup olmadığının araştırılması amacıyla da nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na ihbarda bulunulmuştur.
Ayrıca ‘Gri Pasaport’ ve ‘Basın Kartı`nın iptali konusunda ilgili kurumlara Turan hakkında bildirim yapılmıştır.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.