Getir'den sokak röportajı yapan kuryenin işten çıkarıldığı iddiasına yalanlama! - Haber 1Haber 1

Getir’den sokak röportajı yapan kuryenin işten çıkarıldığı iddiasına yalanlama!

Getir’den sokak röportajı yapan kuryenin işten çıkarıldığı iddiasına yalanlama!

12 Kasım 2021 - 14:13

ABONE OL
Getir, sosyal medyada sokak röportajında yaptığı konuşmayla gündem olan bir kuryenin işten çıkarıldığı iddiaları hakkında açıklama paylaştı. Açıklamada kuryenin ‘başka sebeplerden’ dolayı işten çıkarıldığı belirtildi.
Geçtiğimiz haftalarda bir sokak röportajında konuşan Getir kuryesi, çalışma şartları hakkında oldukça çarpıcı detaylar paylaşmıştı. Kurye, ekonomik durumdan şikayetini dile getirerek günde 14 saat çalıştığını söyleyerek ‘Ben bunun için mi geldim dünyaya?’ diye yakınmıştı. Sonraki cümleleriyse ‘Kimse ekonomi iyi diye kimse kimseyi kandırmasın, ekonomi berbat, leş gibi’ şeklindeydi. Kendisinin bu açıklamaları sosyal medyada fazlasıyla etkileşim toplamıştı.

Getir açıklama yaptı

Sokaktaki büyükleriyle de ekonomi hakkında tartışma yapan kurye hakkında dün tepki toplayan bir iddia ortaya atılmıştı. İddiaya göre Getir, sosyal medyada gündem olan kuryesini işten çıkarmıştı. Bu iddianın ardından Getir’e yönelik tepkiler gelirken şirket, bu sabah saatlerinde açıklama paylaştı. Getir’in paylaştığı açıklama şu şekildeydi:

getir

 

Topu başka bir firmaya atan Getir’den sonra Vigo açıklama yaptı

Getir’le birlikte şirkete kurye istihdamı konusunda hizmet veren hızlı teslim platformu Vigo’dan da bir açıklama yapıldı. Vigo da Getir gibi bahsi geçen kuryenin işten çıkarıldığını, ancak işten çıkarılma sebebinin röportajdaki açıklamalarının değil, ‘objektif sebepler’ olduğunu ifade etti.

 

vigo

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada viral olan Getir çalışanın videosunun ardından, şirketin harekete geçtiği ve çalışma koşulları ile ilgili eleştiri yapan kuryesi ile ilişiğini kestiğini iddia edildi.

“Hayatta gayem kalmadı”

Getir Kuryesi, çalışma koşullarını eleştirmiş, yaşadığı hayatta bir gayesi olmadığını belirtmişti. Son haftaların en çok izlenen bu videosunun ardından Getir’in eleştirilerde bulunan kuryesini işten çıkardığı öne sürüldü. Gençlerdeki yaşam enerjisinin düşüklüğü farklı bir röportaj da daha ortaya çıkmış söyleşide bulunan genç, “Şu an Squid Game için burada bir oyun teklifi yapılsın bakın herkes gider” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

Söz konusu röportaj şu şekilde:

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.