"Menemen" sorusu tartışmaları alevlendirdi - Haber 1Haber 1

“Menemen” sorusu tartışmaları alevlendirdi

“Menemen” sorusu tartışmaları alevlendirdi

30 Ekim 2021 - 18:33

ABONE OL

Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumuyla yayınlanan ‘Kim Milyoner Olmak İster’de Mehmet Zeki Özhan isimli yarışmacıya yöneltilen “Menemen” sorusu programa damga vurdu. Yarışmacının verdiği cevaptan sonra elenmesi “Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Yarışmaya İzmir’den katılan Özhan, ikinci baraj sorusunda zorlandı. Daha önce sosyal medyada da büyük tartışmalara neden olan “Menemen” yemeği ile ilgili soruda kararsız kalan yarışmacı risk alarak soruya yanıt verdi.

“Menemenin TDK Güncel Türkçe Sözlük’teki tanımında ‘yapılan bir yemek’ ifadesinden önce tam olarak hangisi yazar?” sorusuna “Yumurta, yeşilbiber ve domatesle” yanıtını veren yarışmacı 2 bin TL alarak yarışmaya veda etti.

Soğanlı mı, soğansız mı?” tartışmaları yeniden alevlendi  

Yarışmacının bu soruda elenmesi sosyal medyada zaman zaman gündeme gelen “Menemen soğanlı mı olur, soğansız mı?” tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Yarışmacıya şık olarak şu seçenekler sunuldu;

a- Yumurta ve domatesle

b- Yumurta, kaşar peyniri ve domatesle

c- Yumurta, yeşilbiber ve domatesle

d- Yumurta, soğan, yeşilbiber ve domatesle

Doğru Cevap: Yumurta, soğan, yeşilbiber ve domatesle

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.