Amasya elması Meclis kürsüsünde - Haber 1Haber 1

Amasya elması Meclis kürsüsünde

Amasya elması Meclis kürsüsünde

11 Ocak 2023 - 18:55

ABONE OL

TBMM (AA) – AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Amasya elmasının yalnızca Türkiye'de değil dünya çapında tanındığını söyledi.

Karahocagil, Meclis'te yanına getirdiği kasa kasa Amasya elması ile basın toplantısı düzenledi.

Amasya elmasının yalnızca Türkiye'de değil dünya çapında tanınan bir meyve olduğunu belirten Karahocagil, "Amasya misket elmamızın en önemli özelliğinden biri, bir kısmı kırmızı bir kısmı yeşil. Kabuğu ince olup kıtır ve sulu bir elma. Ayrıca Amasya misket elmamızın aroması, tadı, kokusu diğer bölgelerde yetişen elmalarla kıyaslanamayacak kadar güzel." dedi.

Geçen yıl Amasya Valiliği ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleriyle Amasya çöreği ile semaverinin, coğrafi işaretle tescillendiğini hatırlatan Karahocagil, hünnap, hünnap pekmezi, Yassıçal çuha dokuması, Gediksaray dokuması ile Amasya balının, coğrafi işaret tescil işlemlerinin sürdüğünü belirtti.

Amasya çiçek bamyası için Avrupa Birliği coğrafi işaret başvurusunun yapıldığını dile getiren Karahocagil, Amasya Ticaret ve Sanayi Odasının, "şehzadeler şehri" Amasya'ya destek olduğunu, çalışmalarıyla Amasya eşrafının takdirini kazanmaya devam ettiğini vurguladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.