Canan Kaftancıoğlu'ndan 'Maltepe' açıklaması - Haber 1Haber 1

Canan Kaftancıoğlu’ndan ‘Maltepe’ açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul Maltepe’de ilave terminaller ile yaptıkları sayımların iptal edilmesi ve bu terminallerin saydığı oyların yeniden sayılması kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı, ”Maltepe ilçe seçim kurulları, YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz” dedi.

Canan Kaftancıoğlu’ndan ‘Maltepe’ açıklaması

15 Nisan 2019 - 1:07

ABONE OL

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medyadaki heszabında şu açıklamaları yaptı:

“Hem oylar sayılsın deyip hem de süreci uzatanların takdirini İstanbul halkına bırakıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar baharın gelişini engelleyemeyecektir.

Maltepe ilçe seçim kurulları YSK tarafından alınan terminal sayısı artırma kararını uygulamış olup yine YSK tarafından alınmış bir kararla artırılan sayım terminalleri iptal edilmiştir. Karara itirazımızı yapıyoruz. Sakin, sağduyulu ve kararlı bir şekilde süreci takip ediyoruz.”

MALTEPE’DEKİ SAYIMDA SON DURUM

İstanbul’da sayımların sürdüğü tek ilçe olan Maltepe’de yeniden sayımı yapılan 1089 sandığın 913’ünün sayılmasının ardından, sayımlar AKP ve MHP’liler tarafından durdurulmuştu. AKP ve MHP’nin başvurusu üzerine, sayımı tamamlanan 400 sandığın tekrar sayılmasına karar verildi. Bu durumda sayımı yapılacak sandık sayısı 576’ya yükseldi. CHP karara itiraz etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.