CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gündemi değerlendirdi: - Haber 1Haber 1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gündemi değerlendirdi:

– “(Güçlendirilmiş parlamenter sistem) Ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Dün akşam da TBMM’de son çalışmamızı gerçekleştirdik. 6 parti olarak mutabakat metnini sayın genel başkanlara sunduk”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek gündemi değerlendirdi:

19 Ocak 2022 - 13:40

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda 6 partinin hazırladığı ortak mutabakat metninin tamamladığını ve genel başkanlara sunulduğunu söyledi.

Erkek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığını, toplumun derin bir yoksullukla karşı karşıya olduğunu savundu.

Bunun nedenlerinden birinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu iddia eden Erkek, ülkedeki olumsuz tabloyu değiştireceklerini belirtti.

İlk seçimde iktidara geleceklerini ifade eden Erkek, "İktidar olduktan sonra Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı da Türkiye'nin 13'üncü cumhurbaşkanı olacak. Yeni cumhurbaşkanı ve yeni meclis, toplumsal uzlaşmayla yeni anayasa değişikliğini millete sunacak." dedi.

6 parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili 4 aya yakın çalışma yaptıklarını kaydeden Erkek, "Ortak mutabakat metnimizi tamamladık. Dün akşam da TBMM'de son çalışmamızı gerçekleştirdik. 6 parti olarak mutabakat metnini sayın genel başkanlara sunduk. Şimdi takdir sayın genel başkanlarda. En kısa zamanda sayın genel başkanlar bir araya gelecek ve Türkiye'ye, kamuoyuna gerekli mesajları verecek." şeklinde konuştu.

Muharrem Erkek, Türkiye'nin yeni bir siyaset kültürüne ihtiyacının olduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.