CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de okul temel atma törenine katıldı: - Haber 1Haber 1

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de okul temel atma törenine katıldı:

– “Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye’yi inşa etmekte kararlıyım”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir'de okul temel atma törenine katıldı:

15 Ocak 2023 - 16:35

ABONE OL

İZMİR (AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye'yi inşa etmekte kararlı olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında, Karabağlar ilçesinde, yazar Orhan Kemal'in ismini taşıyan ilkokulun temel atma törenine katılarak, bir konuşma yaptı.

Okulların temel atma törenlerinde mutluluk yaşadığını anlatan Kılıçdaroğlu, ilçenin eğitim altyapısındaki eksikleri gidermek için çalıştıklarını ifade etti.

Okula, Orhan Kemal isminin verilmesini istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Orhan Kemal, arka sırada oturanların hayatını romanlaştıran, öyküleştiren bir edebiyatçımız. Orhan Kemal isminin verilmesi de son derece değerli." dedi.

Belediye başkanlarından, oy versin vermesin bütün vatandaşlara eşit davranmalarını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Eğer bir pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir mahallelerden başlayacaksınız. O mahallelerde okullar, kreşler yapacaksınız. Anne, güven içinde çocuğunu kreşe bırakacak. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, uygar ve güzel bir Türkiye'yi inşa etmekte kararlıyım. Her evde huzurun olmasını istiyorum. Her evde gelir güvencesinin olmasını istiyorum. Onun için aile destekleri sigortası diye yeni bir alanı inşallah Türkiye'ye getireceğiz. Hiçbir aile, 'benim gelirim yok, yoksulum' demeyecek. Biz sosyal yardımları yaparken de yoksul insanın onurunu koruyarak yapacağız. Onun yoksulluğunu asla afişe etmeyeceğiz."

Karabağlar'da bir dönem oylarının düşük olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "İnanıyorum her Karabağlarlı, evladını, torununu bu okula gönderirken elini vicdanına koyup sandığa gidip oyunu kullanacaktır. 'Helal olsun' diyecek, 'oyum CHP'ye' diyecektir. 90 yıldır yapılmadı, 20 yıldır yapılmadı ama şimdi yapıyorlar. 'Biz de bu okulu yapan Büyükşehir Belediye Başkanına, partiye ve milletvekillerine destek vereceğiz' diyeceksiniz, ben de sizin oylarınızla gurur duyacağım." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarından, çocukların beslenme çantalarını doldurmalarını istediğini de aktardı.

– İşçiler eylem yaptı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de göreve başladıktan 6 ay sonra özellikle yoksul vatandaşların yaşadığı mahallelerdeki kronik sorunları çözmek için acil çözüm ekipleri oluşturduklarını dile getirdi.

Kurulan ekibin, Abdi İpekçi Mahallesi'nde okul olmadığını tespit ettiğini belirten Soyer, "Mahalle halkının da bizden en büyük talebi okulun inşa edilmesiydi. İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle protokol imzalayarak çalışmalara başladık. Bugün, Genel Başkanımızın katılımıyla onun adını verdiği okulun temelini hep birlikte atıyoruz. Okulumuz 32 derslikli olacak ve 1000 öğrenci eğitim alacak." bilgisini paylaştı.

Tunç Soyer konuştuğu sırada tören alanına gelen bir grup Çiğli Belediyesi şirketi ÇİBEL A.Ş. çalışanı, zam talebiyle slogan attı. Grubun, tören sonrası makam aracının önüne geçerek, Kılıçdaroğlu ile görüşme talebine, koruma polisleri izin vermedi.

– "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP meclise getirdi"

Kemal Kılıçdaroğlu, okul temel atma töreninin ardından Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen Roman Buluşması'na geçti.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesi merkezin önünde toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, toplantıya 58 yerleşim biriminden belediye başkanının ve Roman vatandaşların katıldığını söyledi.

Romanların haklarının, uzun süre görmezden gelindiğini anımsatan Kılıçdaroğlu, "Kimsenin inancı, kimliği ve yaşam tarzı, ayrımcılık nedeni olmamalıdır. Herkesin kimliğine, yaşam tarzına, inancına saygı göstermek, bütün siyasetçilerin ortak görevi olmak zorundadır. Bu görevi yapıyorum. Hepinize saygı duyuyorum." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Roman vatandaşlardan, sandığa gidince CHP'den yana tavır almalarını beklediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Roman milletvekilini CHP meclise getirdi. Bu ne demektir. CHP, toplumun her kesimiyle yakından ilgilenen, her kesimin sorunlarına çözüm üreten bir parti demektir. Onun için CHP'ye benim sahip çıktığım gibi, en az siz de o kadar sahip çıkmak zorundasınız. Slogan ve pankartlar güzel, ama sizden istediğim, sandığa gidince altı okun altına mührü basmaktır."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.