CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, market sahibi ve yöneticilerine mektup - Haber 1Haber 1

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan, market sahibi ve yöneticilerine mektup

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan, market sahibi ve yöneticilerine mektup

02 Aralık 2021 - 12:10

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahibi ve yöneticilerine mektup gönderdi.
CHP Genel Başkanı, 20 Kasım 2021 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, halkı korumak adına, büyük marketlerden bir talebi olduğunu ifade etmiş; un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir çeşit sebzeden oluşan “10 Hayatta Kalma Ürünü” için kış aylarında zam yapılmamasını istemişti. CHP Lideri Kılıçdaroğlu açıklamasının sonunda bu 10 kalem ürün için, tüm zincir marketlerin üst düzey yöneticilerine bir mektup göndereceğini söylemişti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün sosyal medya hesabından market sahibi ve yöneticilerine gönderdiği mektubunu”Güldük eğlendik… Şimdi Şahsın tuhaflıklarını bir kenara bırakalım ve gerçek işimize dönelim. Söz verdiğim gibi, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiğim mektubu paylaşıyorum. Milletimi de şahit olmaya davet ediyorum.” diyerek paylaştı.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiği mektup şöyle:
“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran, hepimizin malumudur. Özellikle temel gıda ürünlerine yapılan zamlar, hali hazırda alım gücü azalan milletimizi ekonomik olarak bir çıkmazın içine sokmaktadır.
Bildiğiniz üzere, 20 Kasım 2021 günü, gıda sektörümüzün paydaşları ile bir video konferans toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, ekonomik buhran sürecinde hem sektörümüzü hem de halkımızı koruyacak tedbirler üzerinde konuştuk. Ardından gerçekleştirdiğim basın açıklamasında da hükümetin acilen atması gereken 6 adımı açıkladım.
Değerli Sektör Yöneticisi;
Söz konusu basın açıklamasında, halkımızı korumak adına, büyük marketlerden de bir talebim olduğunu ifade etmiş, “10 Hayatta Kalma Ürünü” için kış aylarında zam yapılmamasını istemiştim.
Bu ürünler: Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir çeşit sebzedir.
Bu talebin, sizden, bu ürünlerde açıkça zarar etmenizi istemek olduğunun farkındayım. Ancak bunu halkımız adına yapmak zorundayız.
Ve bu mektup vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, sizden istediğim bu fedakârlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız.
Kara kışı atlatabilmek adına, halkımız için bu adımı atacağınıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.