CHP Tezkere için kararını verdi: - Haber 1Haber 1

CHP Tezkere için kararını verdi:

CHP Tezkere için kararını verdi:

26 Ekim 2021 - 15:13

ABONE OL

Irak ve Suriye’ye 2, Lübnan’a 1 yıl asker gönderme süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkerelerinin Meclis’te görüşülmesi öncesinde CHP, vereceği oyu açıkladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Suriye – Irak tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceğiz” dedi.

Irak ve Suriye’ye 2, Lübnan’a 1 yıl asker gönderme süresinin uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri bugün TBMM’de görüşülecek. AK Parti, MHP ve İYİ Parti 15:00’te başlayacak görüşmelerde evet oyu kullanacak. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de partisinin tezkereye ‘hayır’ diyeceğini açıkladı.

Akşener “Evet” diyeceğiz demişti 

Geçen hafta gerçekleştirilen Meral Akşener – Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesinde Irak ve Suriye tezkereleri de gündeme gelmişti.

Akşener, “Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gelen tüm tezkereler için önce bir ekip kurarız. Konu uzmanı arkadaşlarımız üzerinden bir rapor ortaya çıkar. Sonra da milletvekili arkadaşlarımızla bu paylaşılır. Bu çalışma yapıldı ve eleştirilerimiz baki kalmak kaydıyla evet oyu vereceğimizi söylemek isterim” demişti.

Kılıçdaroğlu ise “MYK’da bu konuyu ayrıntılı görüşüp kararımızı Parlamentoda ifade edeceğiz” açıklamasını yapmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.