Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Davutoğlu'na yolsuzluk suçlaması - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Davutoğlu’na yolsuzluk suçlaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Davutoğlu’na yolsuzluk suçlaması

18 Ocak 2023 - 13:40

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Meclis’te yaptığı grup toplantısında eski başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ı ağır sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Ahmet Davutoğlu, bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, bilabedel vakfına mülk edindi. Bunun örneği yok” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a çıkıştı. Erdoğan, Babacan’ı iş bilmezlik, Davutoğlu’nu ise usulsüzlükle suçladı.

Ak Parti grup toplantısında Davutoğlu ve Babacan’a sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

(Davutoğlu) Bizden üniversite (Şehir Üniversitesi’ni kastediyor) istediler. Bunların vakfına üniversite tahsisi yaptık. Biz bu tahsisi yaptık. Kendisi ne zaman başbakanlık koltuğuna oturdu, o tahsis yapılan yeri bila bedel vakfına mülk edindi. Türkiye’de bunun başka örneği yok. Bila bedel mülk edinme hakkı bizim vakıf yasalarına göre yok ama bunlar yaptı.

Bunu milletimize anlat bakalım. Nasıl izah edeceksiniz!

Devlet bey (MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kastediyor) güzel kullanıyor, ‘Serok Ahmet’ diyor. Bu tür işler yapıyor. Ne yaptın? Kurduğumuz üniversiteyle başarı grafiğiniz ne? Yok. Biz de bunların yolsuzlukları sebebiyle üniversiteyi aldık, devletimize mal ettik. Şehir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi’nin mülkü olarak hizmete devam ediyor, verdiğimiz imkanlar da çok daha ileri.

” 15 SENE YANIMDA BULUNDU, AMA BENDEN BİR ŞEY ALAMADI”

Erdoğan, Babacan’ı da Baykar’la ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek şunları söyledi: Geleceklermiş de geldikleri zaman bunlara hesabını soracaklarmış. Bu işin rekabetinin oluşması lazımmış. Ya sen rekabet nedir bilir misin ya! Sen git çocuk bezi satmaya devam et. Home tekstil üretmeye devam et. Senin işin değil bu” dedi.

Erdoğan ayrıca Babacan’a Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamadı” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.