Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı: "İhanet içindeler" - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kanal İstanbul çıkışı: “İhanet içindeler”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kanal İstanbul çıkışı: “İhanet içindeler”

13 Kasım 2021 - 16:21

ABONE OL

AK Parti Lideri ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesine karşı çıkan muhalefetin devlet yönetiminde cahil ve ülkeye karşı ihanet içinde olduklarını söyledi. Erdoğan, köprüye yerleştirilen son tabliyenin de montajını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “(1915 Çanakkale Köprüsü) Önümüzdeki yılın en geç 18 Mart’ında, Çanakkale Deniz Zaferi’mizin yıl dönümünde köprümüzü hizmete açacağız.” dedi.

Çanakkale Köprüsü’nün Yap-İşlet-Devret modeliyle 2,5 milyar euro yatırımla yapıldığını söyleyen Erdoğan; “Yatırım tutarı 2.5 milyar euro olan bu otoyol ve köprü projesini yap illet devret modeliyle hayata geçiriyoruz. Proje ile geçiş süresi 6 dakikaya inecektir. Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670’i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz.” dedi.

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor.  Ülkemizin bu otoyoldan ve köprüden geçerek seri bir şekilde menzillerine yol alacak araçların işletme ve vakit gelirlerinden elde edecekleri büyük kazancı söylemeye gerek duymuyorum. Böyle bir projeyi lojistik krizlerinin yaşandığı bir önemde hayata geçirmemiz önemlidir. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız köprülerimiz ve tünellerimizle kara yollarımızın standartlarını yükselttik. İstanbul havalimanı başta olmak üzere 56 havalimanımız ile havalimanlarımızı yaygınlaştırdık geliştirdik. İnşallah Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devam niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz.”

“Devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını görüyoruz”

Kanal İstanbul’a ilişkin olarak Erdoğan, “Muhalefetin dünyayı tehdit edip ‘sakın buna girmeyin paranızı alamazsınız’ yaklaşımı devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının ifadesi.” şeklinde konuştu.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu: “İkide bir ana muhalefetin, özellikle dünyaya seslenerek büyükelçileri toplayarak “Sakın ha Kanal İstanbul’a girmeyin, girenler şunu bilsinler ki kesinlikle paralarını alamazlar..” gibi bir yaklaşıma girmeleri, bunların devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını, bu ülkeye ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir. Sevgili milletim devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak. Milletim onlara böyle bir fırsatı vermez.”

“Ulaşımdaki yatırımlarımızın da karşılığını alacağız”

Sağlık alanındaki yatırımlarımızın karşılığını nasıl salgın dönemde aldıysak inşallah ulaşımdaki yatırımlarımızın karşılığını da artan yatırımla, üretimle, ihracatla göreceğiz. Birileri Türkiye söz konu olduğunu da çifte standartta sınır tanımıyor olsa da biz tüm bu engelleri aşacak güce ve kararlılığa sahibiz. Belki biraz fazla enerji sarfedeceğiz belki biraz canımız sıkılacak ama emin olun hedeflerimize ulaşacağız.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale 1915 Köprüsü’ne yerleştirilen son tabliyenin montajını yaptı:

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.