Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Azerbaycan heyetini kabul etti - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Azerbaycan heyetini kabul etti

– Görüşmede, iki ülke arasındaki başta tarım ve çevre olmak üzere dijitalleşme, savunma gibi alanlardaki işbirliği, mevcut işbirliği mekanizmalarının artırılması ve güçlendirilmesi ile doğal kaynakların kullanımı ve bölgesel gelişmeler ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Azerbaycan heyetini kabul etti

26 Ocak 2023 - 16:15

ABONE OL

ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev, Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev ile Tarım Bakanı İnam Kerimov'un da yer aldığı Azerbaycan heyetini kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmede, iki ülke arasındaki başta tarım ve çevre olmak üzere dijitalleşme, savunma gibi alanlardaki işbirliği ile mevcut işbirliği mekanizmalarının artırılması ve güçlendirilmesi ele alındı.

Bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, Türkiye'nin Azerbaycan'ın işgalden kurtarılan bölgelerinde kalkınmaya destek sağlamak için tarımsal alanda, baraj ve altyapı ihtiyaçları konusunda işbirliğine ve tecrübelerini paylaşamaya hazır olduğu belirtildi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin "tek millet, iki devlet" anlayışına uygun şekilde artırılması gerektiği konusunda mutabık kalınan görüşmede, ayrıca doğal kaynakların kullanımı, gıda arz güvenliği ve yatırım fırsatları üzerinde duruldu.

Görüşmede, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafayev, 44 gün süren Dağlık Karabağ Savaşı'nda, Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği desteğin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, bu destekten dolayı teşekkür etti ve "tek millet, iki devlet" anlayışıyla çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.