Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Gazimağusa'da iftar programına katıldı - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Gazimağusa'da iftar programına katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Gazimağusa'da iftar programına katıldı

31 Mart 2023 - 23:15

ABONE OL

LEFKOŞA (AA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Kıbrıs Türkleriyle iftar programında bir araya geldi.

Gazimağusa'daki Osman Fazıl Polatpaşa Camii'nin avlusunda düzenlenen iftar programında konuşan Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs Türklerine selam ve muhabbetlerini iletti.

Ramazan ayına 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hüzünlü girdiklerini belirten Oktay, depremlerde KKTC'den hayatını kaybeden 35 kişinin acılarını yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.

Oktay, çok hızlı bir şekilde yaraların sarılması ve çok daha güçlü şekilde ayağa kalkmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde çalıştıklarını dile getirerek, Türkiye'de depremden etkilenen 3 milyona yakın vatandaşı, geçici barınma merkezlerinde misafir ettiklerini ve çok hızlı bir şekilde kalıcı konutları da yapmaya başladıklarını söyledi.

Kıbrıs Türklerinin bu süreçte Türkiye'nin yanında durduğunu ifade eden Oktay, "Hepinizden Allah razı olsun. Depremzedelerden Kıbrıs'a gelenlerimiz oldu. Yanlarında oldunuz." diye konuştu.

– "Kararlı adımlarla yürüyoruz"

Oktay, iki ülkenin birlik ve dayanışmasını bu süreçte bütün dünyaya bir kez daha gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu vesileyle birlik ve beraberliğimizin, dayanışmamızın hiç eksilmeden, artarak Kıbrıs'taki her bir kardeşimizin yanında olacağımıza, sizlerin de bizim yanımızda olduğunuzu fiilen görmüş olmaktan dolayı ne kadar mutlu olduğumu, bahtiyar olduğumu, millet olarak da ne kadar bahtiyar olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Cumhurbaşkanımızın da Birleşmiş Milletler'de ifade ettiği şekilde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsız, eşit bir devlet olarak tanınması doğrultusunda kararlı adımlarla yürüyoruz. Kıbrıs'ın, Türk devletleri teşkilatına gözlemci üye olarak katılması da bunun sonucudur. İnşallah bunun devamı da gelecek. İnşallah daimi üye olarak da Kıbrıs'ın burada olduğunu göreceğiz. Türkiye'nin dostları, Kıbrıs'ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dostlarıdır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin dostları bizim dostlarımızdır. Aynı kaderi paylaşıyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, programda Kıbrıs Türkleriyle sohbet etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.