ANKARA (AA) – Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda, ABD ve Rusya Devlet Başkanlarının Alaska'da yaptığı görüşmenin ardından yaşanan gelişmeler, Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski'nin temasları ve Koalisyonun siyasi-hukuki altyapısına ilişkin hazırlıklar kapsamlı biçimde ele alındı." bilgisini paylaştı.
Yılmaz, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen, Ukrayna konusundaki Gönüllüler Koalisyonu'nun Liderler Zirvesi'ne katıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda, ABD ve Rusya Devlet Başkanlarının Alaska'da yaptığı görüşmenin ardından yaşanan gelişmeler, Ukrayna Devlet Başkanı Sayın Zelenski'nin temasları ve Koalisyonun siyasi-hukuki altyapısına ilişkin hazırlıklar kapsamlı biçimde ele alındı. Türkiye olarak, adil ve kalıcı barış için diplomatik çabaları desteklemeye devam edeceğiz."
