Ekrem İmamoğlu: "Bizi dünyaya rezil etmeyin" - Haber 1Haber 1

Ekrem İmamoğlu: “Bizi dünyaya rezil etmeyin”

Gayri resmi seçim sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Halk TV, KRT, Cem TV ve TELE1 ortak yayınında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarından satır başları şöyle:

Ekrem İmamoğlu: “Bizi dünyaya rezil etmeyin”

11 Nisan 2019 - 2:26

ABONE OL

CHP ve İyi Parti’den oluşan Millet İttifakı’nın adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ak Parti ve MHP’nin adayı Binali Yıldırım ile yarışan ve gayri resmi sonuçlara göre seçimi kazanan Ekrem İmamoğlu, Halk TV, KRT, Cem TV ve TELE1’in ortak yayınında gazetecilerin karşısına çıktı. İmamoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı, “Seçimi ben kazandım, mazbatayı verin, bizi dünyaya rezil etmeyin” dedi.

İşte İmamoğlu’nun öne çıkan konuşmaları…

11. günün içerisindeyiz. Böyle bir ortamı oluşturduğunuz için teşekkür ederiz. 5 kuruma teşekkür ediyorum. Güncel olayları doyurucu, tane tane anlatma fırsatı bulacağım.

Avantajlarım var. Büyükçekmece komşu ilçem. Belediye Başkanı Hasan Akgün yıllardır birlikte olduğumuz değerli bir insan. Süreci o dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum için canlı canlı takip ettim. Sürecin nereden başladığını nereye götürülmek istendiğini paylaştım.

AÇIKLAMALARI ŞAŞKINLIKLA DİNLİYORUM

Büyükçekmece göç alan ilçelerden bir tanesi. İstanbul’un ilk 7-8 ilçesinden. Nüfusu artan ilçelerden. Bu Beylikdüzü’nde daha fazla.

Öyle açıklamalar duyuyorum ki şaşkınlıkla dinliyorum. Siyasilerden, belediye başkanlarından. İnsan verileri kullanmak ve anlatmak konusunda bu kadar mı acemi bu kadar mı kötü niyetli olur diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi.

Büyükçekmece’deki seçmen verilerinden bahsetmemiz gerek. Büyükçekmece’de birden 20 küsur bin seçmen hareketi birden olmuş gibi zihinlere nakşetmeye çalışıyorlar. 6 ayda 3 binin üzerinde seçmen sayısı artmış.

Bu iddiayı ortaya atan kişiler iftira, yalan değilse geçerli oyun 175 bin olması lazım. Aradaki fark 2 bin 300 civarında. Kullanılan oy 149 bine düşüyor. Biliyorsunuz katılım oranı daha düşük. Geçerli oysa 144 bin 733. Sayı burada. Geçerli oy haziran ayında 146 bin 138.

Taşınmış oy, hayali oy diye bir şey yoktur, listelerimizden eminin diye YSK başkanınun açıklaması var şubat ayında. Büyükçekmece aynı zamanda nüfus hareketliliğinde nüfus oranına göre 30. sırada. Aynı nüfuslara sahip Sancaktepe’de Çekmeköy’de daha yoğun nüfus hareketliliği var. AKP’nin kazandığı iki ilçe.

Verileri kıyasladıktan sonra İstanbul Milletvekişi Özgür Karabat’ın ifadelerini paylaşmak istiyorum. Mevlüt Uysal Büyükçekmece adayı. Sözüne güvendiğini söyleyen Cumhurbaşkanı’nın check etmesini rica ediyorum. Karabat’ın tespitlerini anlatacağım. 4 Ocak 2019’da seçmen kayıtları askıya çıkıyor. İtirazlar yapılıyor. 18 Ocak 2019’da kesinleşiyor. Büyükçekmece’ye seçmen kaydırmada iki ilçenin aktif olduğunu tespit ediyor Karabat. Başakşehir ve Fatih nüfus kayması var Büyükçekmece’ye. Mevlüt Uysal öneki Başakşehir başkanı. Masum olduğunu düşünelim. 4 ismin aynı adreste Kamiloba’da Gümüş 1 Sokak’ta 11 kişi aynı adrese kayıt yapıyor. Nurettin Ertemel, Hüseyin Sevim, Kaan Şahin (Başakşehir Kulübü’nün başkan yardımcısı), Abdullah Yasin Durmuş.

Başka ev bulamamışlar aynı adrese kaydolmuşlar. Tam 11 kişi var aynı adreste. Aynı tarihte Başakşehir’den 231 kişi Başkaşehir’den kayıt yapıyor. Bir arkadaş Fatih’te STK’larda yoğun görevi olan bir arkadaş, Kızılay vs.

Seçimi karalayarak başka bir mecraya taşıyan insanlara diyorum ki yeter. Yalanla iftirayla yönetmeyin. İnsanları rahatsız ediyorlar yeter. Bir kadın arıyor diyor, telefonla arıyorlar diye. Kapıları çalıyorlar. O niye var niye yok diye. Neyi baskı altına almaya çalışıyorlar. Ne olur bize noral var diye arıyorlar vatandaşlar.

Gerçek Gündem’in derlediği habere göre İmamoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü: Ben diyorum ki: Uydurma süreçlerden vazgeçin. Hukuk temelli konuları anlatmıyorum. Onların uzmanları var. Polis teşkilatımızın 174. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Polislerimizi böyle şeyler için yormasınlar. Taşınamazlar mı taşınabilir. Benim derdim değil. YSK alır bakar. Gider vatandaş oy kullanır. Benim, sayın Hasan Akgül’ün derdi değil.

Ekrem İmamoğlu, nüfus müdürü iddiasıyla ilgili olarak, Gerçek Gündem’in derlediği bilgilere göre şunları kaydetti: Bilemem devlet araştırsın. Benim, Hasan Akgün’ün işi değil. Mevlüt Uysal’ın hiç değil. Sayın Karabat’a da teşekkür ediyorum.

Geriye dönük işlem yapmak, insanları köşeye sıkıştırmak, kapı kapı gezmek olmuş iş değil. Gerçekten ben üzülüyorum. Bugün yabancı bir basın mensubu benimle soru cevap yaptı. Çok yakın bir oyla seçilirseniz İstanbul bölünür mü? Dedim marifet oyda değil yönetimde.

SEÇİMİN KAZANINI BELLİ, KAYBEDENİ BELLİ

Seçimin kazananı belli Büyükçekmece’den bahsedersek sayın Akgün. Kaybedeni belli. Bu seçimin belli olduğu süreçte kaybedilen süreçte arayış. Büyükçekmece’de AK Parti’de siyaset yapmış insanları biliyorum tanıyoırum. Komşularım arkadaşlarım. Çay içeriz, selamlaşırız, yemek yeriz. İyi biliyorum ki başları öne eğik, üzüntülüler. İftira dolu tanımlamalarla bu ilçeyi bilmeyen bir insan insanları rencide ediyor. Yapmayın kardeşim, seçim bitti işinize bakın. Niye kaybettik diye önününze bakın. Alın başınızı önünüze düşünün. Bir sonraki seçime hazırlanın. Büyükçekmece’den bulduğumuzla Büyükşehir’de ne yaparız diyorlar.

Sabahın köründe afişler asılmaya başlandı. Demokrasi adına bir katletme operasyonu. Binali Yıldırım’ın yerinde olsam o kişilerin yüzüne bakmak, maddi manevi,, ahirete dair haklarımı ararım. Neymiş özür dileyecekmişim. Suç duyurusunda bulunacağım. Milletvekilleriyle de konuşuyorum. Halka mı hizmet ediyorsun 3-5 kişiye. AA Genel Müdürü, AK Parti İl Başkanı, AK Parti Seçimden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı.

Sayın cumhurbaşkanı bile bence tecrübesine dayanarak süreçte bir hata olduğunu görmüş hissetmiş. Ben yerinde olsam bu arkadaşlarla ilgili gerekeni yaparım partide.

O gece bir darbe yapılacaktı. O afişlerin asılması bile darbe hazırlığıydı. Biz bir darbe girişimini devirdik. İstanbul Gönüllerine, 10 binlerce kişiye diyorum ki hepiniz demokrasi kahramanısınız. Darbeyi bertaraf ettiniz.

Vicdani çağrı: Ben olsam partilerinin yerine yetkili olsam gerekeni yaparım.

İçişleri Bakanı, emniyet, istihbarat, süreci hazırlayan kaymakam nerede? Benim sorumluluğum değil ki.

Büyükçekmece’de izleyen hemşehrilerim: Rahatınızı bozmayıni oyunuzu kullandınız keyfinize. Endişe duymayın.

Bütün unsurları güvence altına alacak açıklamalar yapıldı. En iddiaları açıklamayı AK Parti yaptı. Biz o kadar iddialı konuşmadık. Milyonun üzerinde sandıkta imzaları var. Fark 24 bin 57’ydi birleştirme tutanaklarında. AK Parti’nin itirazları sonucu maddi hataların olduğu tutanaklar değiştirildi. 20 bin 388’e düştü. Bazı ilçelerin tamamı bazı ilçelerde geçersiz oyların sayılmasıyla ilgili karar alındı. 6 bin civarı fark düştü. 14 bin 87’e düştü. Bize de rakibimize oy yazıldı. Direk ampule basıldığından yanlış yönlendirmeden kaynaklı geçersiz sayılan oylar geçerli hale getirildi.

Sondajla 57 sandık belirlenmişti. Diğerlerinde oyların tamamının sayılması reddedildi. Buradan çıkan sonuçla 13 oy fark elde etmiş olduk. Maltepe sayılıyor sadece şu an. Yavaş bir sayım devam ediyordu. Oraya arkadaşlarımızı gönderdik. 25 günde bitmez. YSK yeni kurul oluşturulması kararı aldı.

BİZİ DÜNYAYA REZİL ETMEYİN

Binali Yıldırım’ 3 defa yatcaz kalkcaz dedi. 8 gün oldu. Ben yatıp kalkamıyorum. Gece gündüz çalışıyorum. Büyük Şehir belediyesine hazırlık yaptığımız konularla ilgili çalışıyoruz. Ben diyorum ki sayın cumhurbaşkanı ilk gün kabul etti. Sinyali verdi. Sayın cumhurbaşkanı süreçle ilgi camide verdiği bir mesaj var. Psikolojik kısmına girmiyorum, her şeye cevabım var. demek ki orada da kabul etti. 25 yıl yönettiniz. Sakin olun endişe etmeyin. Kapınıza gelip çöpü alacağız, en güzel hizmeti getireceğiz. Önce oy vermeyenlerin kalbini kazanacağız. Gelin bizi dünyaya rezil etmeyin.

AK Partiye hizmet etmiş, kuruculuğunu üstlenmiş isimler var. 17 yıl yönettiler. İyi hizmetler yaptılar. Alkışlamayı severim. Açılışa davet etmediler, kendim gittim.

İyi yapılan şeyi alkışlarım kardeşim. AK Parti’ye hizmet etmiş insanlar bu sürece kızıyor. İftira üzerine ayakta duramazlar. Tek dertleri koltukları. İstanbul’a zaman kaybettiriyorsunuz. Türkiye’ye itibar kaybettiriyorsunuz. Tek dertleri: Eyvah benim koltuğum ne olacak?

YSK bu sürecin tek karar vericisi.

Sayın Genel Başkanımız ve İYİ Parti Başkanı Meral Akşener’de bu sürece olumlu anlamda katkı sundular.

YSK 14 ilçede geçersiz oylar sayılmayacak dedi. O an itibariyle örgütü serbest ve rahat bıraksaydık, demokrasi kahramanları orayı terk etseydi ne olacaktı? YSK nasıl güvence verecekti. Dedik ki o çuvalları terk etmeyin.

ÇOCUKLUKTAN BERİ TERLİYORUM

Alın teri. Terliyorum. Çocukluktan beri terliyorum. Annem 4-5 defa üstümü değiştirirdi.

Demokrasi kahramanları alın teri döküyor orada.

YSK’ya katkı sunduğumuz çok şey oldu. Sürecin, demokrasinin teminatıdır. Bir daha seçim yapılabilmesinin, sürecin ferahlamasının, değişebilir ihtimalinin teminatıdır YSK.

Açıklamalar yapılıyor. 1 defa daha yapılsın. Yapılması daha iyi olur. 13-14 bin oy. Bir dakika kardeşim. Hakkımızı yedirmeyiz, hak yemeyiz, insanların elini sıkarız, elimizin sıkılmasını bekleriz. Nokta.

Bu ülkeye güveni sarsarsınız, yurt dışından gelen ticaret yapan insanların güvenini bitirirsiniz.

Şaşkınlıkla, üzülerek takip ediyorum. Demokrasi, gelişli gidişli bir yol. Hep bana, hep bana da değil.

Bu ülke 25 yıl sizi seçmiş. Şimdi de bizi seçmiş.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

Biz seçimi kazandık kardeşim. Hakkımı yedirtmem ben. Ekrem İmamoğlu’nun hakkı değil. 16 milyonun hakkını savunuyorum. AK Partili kardeşlerim rencide ediliyor.

Bana diyorlar, hayırlı olsun. Ben onlara da hizmet edeceğim. Ben tüm AK Partili hemşehrilerimi kucaklamaya hazırım. Sizi şu an ortaya konulan akıldan daha sıkı kucaklarım. Hiç tereddüt etmeyin.

YSK’NIN ALACAĞI KARAR, 145 YILLIK DEMOKRASİ TARİHİ İÇİN ÖNEMLİ

YSK’nın alacağı karar, 145 yıllık demokrasi süreci için önemli.

Ben kazananı biliyorum kazandık kardeşim. Bilmeyenler için söyleyeyim. O sandığa atılan her oy benim oyum. Oy Allah ile kul arasında. Sandığa atılan tüm oyları beniğm kabul ediyorum.

Tarihin en demokrat belediye başkanı olmaya adayım.

10 gündür sayıyorsunuz.

Dünyaya rezil ediyorlar. Terörle mücadele hepimizin sorunu. Hep birlikte mücadele ederiz.

Ben biliyorum İBB çalışanları da beni bekliyor. Çalışamadılar, üzüldüler. Siyasi kaygı. İmza atamıyorlar. Siyasi ağalar ne diyecek diye. Usandı çalışanlar. On binlerce çalışanı var. Ben onların bütün faaliyetlerinden faydalanmaya geliyorum, asgari ücreti 2 bin 200 lira yapmaya, tüm sosyal haklarını vermeye geliyorum.

Benim çalışanım bana değil İstanbul’a hizmet edecek. Ben kimim? 5 yıl sonra yokum. Bana niye hizmet edeceksin? Ben de faniyim, sen de fanisin.

İBB kaç yıldır var? Geleceğe emanet. Benim çocuklarımın, torunlarımın çocuklarının teminatını verecek. İstanbul, dünya emaneti. Belediye kimsenin mülkü değil.

BENİM İZİN ALACAK YERİM YOK

300 küsur insan İstanbul’a hizmet etmeye gelecek. Toplumun önünde cereyan edecek her şey. İstanbul’un 39 belediye başkanı benim yol arkadaşımdır. Ortak çalışacağız. Ben hepsinin kapısının çalacağım. Beni ziyaret etmediler. Benim izin alacak yerim yok.

Demokrasi adına büyük bir sınav olur. Başardığımız zaman İstanbul’un önünde kimse duramaz.

PARTİZANLIK ZEHİRDİR

Birinci zehir partizanlık. Ciğerimizi yakan en lanet duygu. Kapımızdan girmeyecek. Partiler hizmet için araç. Bıraktık işimize bakacağız.

Deprem, kentsel dönüşüm, doğa.. İstanbul’da 16 milyonun sorunları var. Çocuklar beni bekliyor. Bağcılar’daki çocukları okul öncesi eğitimle tanıştırmam lazım. Sultanbeyli’deki çocukları okullarla tanıştırmam gerek.

Ben bunlar için çalışıyorum. Bırak partizanlığı. Bana AK Partili, Saadetli, HDP’li, Vatan Parti’li hemşehrilerim dostlarım oy verdi. Ben o sorumluluğu taşımaya söz verdim.

Neymiş çalışamayacakmışız. Gürül gürül çalışacağız.

Ülkenin derin bir ekonomik sorunu var. Uluslararası alanlarda sorunlar var. İstanbul’da seferberlik ilan etmezsek bu ülkeye ihanet ederiz.

EŞİT KOŞULLARDA YARIŞMADIK

Şimdi siz de biraz çalışın. Bakarız 5 yıl sonra.

Aslında 21. yüzyıl demokrasi adına fırsatlarla dolu. Kullanmasını bilene. Bundan ben ne dersem o olur diyen çekinir. Ben işimi kolaylaştırma derdindeyim. İnsanların yeteneklerini besleyen İBB yönetimi olacak.

Sorumluluğu beraber üstleneceğiz. İş dünyasının aklına ihtiyacımız var. İnsanlar işsizlikten kırılıyor. Gençler iş arıyor, Ekrem abisini bekliyor.

Bu iş büyük bir mesele. Türkiye’nin yeniden güçlü bir demokrasi ile start vereceği kente özen gösteren, insana özen gösteren bir belediyecilik anlayışını kuracağız.

İçinde iletişimciler, gazeteciler, yazarlar var. Kafeteryaya gidelim. 200 kişi ile konulaşım. Şehri yönetecek insanlar buluruz.

Bizim vakit okundu, biz görevimize başladık. Biz YSK’ya inanıyoruz. Bu sürece dair en milli kararı, demokrasi adına kararı vermek durumundadır. Umuyorum birkaç gün içinde sonuçlanır.

Sosyal medya bizim kurtarıcımız. Elbette eşit koşullarda yarışmadık. İmkanların en fütursuzca kullanılmasından, medyadaki eşit olmayan imkanlara…

Beni davet etti biri gittik. Sonra pişman oldu herhalde. Aklı başına sonradan mı geldi, iftiralar sıraladı.

Sosyal medya kurtarıcımız oldu.

Yüzlerce insanın sürece katkısı var. Elde ettiğimiz verilerin kitabı yazılır.

Seçerek, seçkinleyerek olağanüstü bir kampanya yönettik.

HAYATIMDA TEHDİT NEDİR BİLMEM

Hayatımda tehdit nedir bilmem. Yalan nedir bilmem. Allahıma şükür. İtibarlarını hatırlattım. Aile soyadlarını hatırlattım. 60 yıllık kurumları temsil ediyorsunuz dedim. Yandaş kısmı anmıyorum bile. Onlar vazifeli. Siz öyle değilsiniz yapmayın dedim.

Üzüldüm ben kimseye parmağımı sallamadım. Hatırlatmak vazifem.

Partinin temsilcisi benim yaptığım toplantıya cevap veriyor. Onu yayınlıyor. Beni yayınlamıyor. Vatandaş ne anlayacak bundan.

İnce hesaplar, beyinde dolaşan tilkiler benim hiç işim değil.

Zihnim insanlar hakkında çok temiz. İşlerini yapsınlar bu dil onlara minnettarım der, teşekkür ederim.

Fırsatların bu şehre eşit dağıldığı, huzurlu bir şehir. Barış çok önemli. İnsanlar otobüste birbirimize yer vermeye başladık diyor. Ne olur selam verin insanlara. Trafik sorununun yüzde 10’u çözülecek göreceksiniz.

İnanıyorum hemşehrilerim yarın birbirine daha fazla selam verecek.

Sultanbeyli’deki teyzemiz ile siyasi ve sosyolojik anlamda irdelenecek çok güzel bir sohbet yaptık. Oylarımız farklı olsa ne olacak? Bir yerlerden zorlandığını duyuyorum randevu vermeyin diye, üzülüyorum.

Ben seni bulurum. Biz tesadüfen karşılaştık. Kalbim kırılır. Televizyonlar gösterse ne olur göstermese ne olur. Eninde sonunda keteni yiyeceğim, kahveni içeceğim. Çocukken sabah evden çıkar, 9-10 evden yemek yiyerek çıkardım. Böyle bir Anadolu’da büyüdüm.

Siyasi partizanlık zehriyle engellemeyin.

Seçim konuşulunca artık midem bulanıyor.

Borç yükü yüksek. Ne yapalım batsın gitsin mi? Kurtaracağız. Ekstra kaynaklar, dünya ile kabiliyetli ilişkiler kurmak… 6-7 milyar artı değere ulaşacağımızı düşünüyoruz İstanbul’un kaynakları ile.

İstanbul’u denetlenebilir hala getireceğiz kabiliyetli firmalarla. Ucuz borçlanabilsin, yatırım yapabilsin, ucuz borçlanabilsin.

Dünyanın en güzel kenti bana göre. Dünyada 5 şehirden bir tanesi 6. demem. Çok kabiliyetli insanlarla görüşüyoruz. Arkadaşlarımız var. Kamu bütçelemesine hakim insanlar var.

Zira, bu örnekliği olıuşturmazsak Türkiye yarınlarda daha büyük sıkıntılar var. Eyvah demeyeceğiz. Sıkıntıyı biliyoruz. İstanbul’da tükettiği gibi üreten, yok etmeyen koruyan bir anlayışla yapacağız.

GENEL BAŞKANIMIN BU TAYİNLERİ DEVRİMDİR

Bazen diyorlar bu kadar pozitif misin? Evet öyleyim. Sinir aldırmayı bilmiyorum da bazen omuzumda sıkışıklık oluyor. Elbette insan sinirlenir ve gerilir. Kamusal bir iş yapıyorsunuz. 16 milyonu ilgilendiriyor. Çocuk sana baktığında ümitli besleyecek ya da ümitsiz olacak. Negatif anlamda gerekçe bulmak zor. Gerçekten sabrım yüksek.

Her kesim ailemde var. 70’li yıllarda ailemde CHP’li MHP’li, AP’li, MSP’li var. Eksik bıraktım mı? Böyle bir ortamda yetişen insan kimi öteleyebilir? Herkese eşit davranmak ruhumda var. Bu benim aslında.

Uzman arkadaşlarım mesajlar ürettiler. Ama kampanya süreci benim karakterim üzerine.

Toplum bana görev verdi. 5 yıl boyunca görev yapacağım. 16 milyonun patronu değilim. Kasıtlı bir şeyler söyleyecek insanlar da çıkacak. İnsanlara karşı böyle bir süreç yönetimine ihtiyaç var diye düşünüyorum.

Tartışdığımız şeyler oldu. Kurulu cümlelerle karşımıza çıktılar. Bir iki fazla cümle kurduğum oldu öfkelendirmeye çalışan insanlara.

Siyasi mekanizmalar müdahale etmeyi sever. Benim Genel Başkanıma minnet duyduğumu belirtmek istiyorum bu konuda. Belediyecilik tecrübesi olan insanları göreve tayin etmesi de bir devrimdir.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.