Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde dikkat çeken koltuk detayı - Haber 1Haber 1

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde dikkat çeken koltuk detayı

– Kabulde, iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıktaki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunulduğu öğrenildi

Erdoğan-Karamollaoğlu görüşmesinde dikkat çeken koltuk detayı

11 Kasım 2021 - 9:14

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu kabulünde, iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıktaki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulunulduğu öğrenildi. Göürşmeye ise kanepe krizi damga vurdu. Görüşme sırasında Erdoğan’ın Karamollaoğlu’nu yanındaki tekli koltuk yerine üçlü kanepeye oturtması dikkat çekti

ANKARA (AA) – Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karamollaoğlu arasında, dostane bir ortamda ve olumlu havada geçen görüşmede ülke, bölge ve dünya gündemindeki konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2 saatten fazla süren görüşmede, Erdoğan ve Karamollaoğlu, iç siyasetten ekonomiye, dış politikadan terörle mücadeleye kadar birçok başlıktaki gelişmeler hakkında karşılıklı fikir teatisinde bulundu.

“Dostane, güzel bir görüşme oldu”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme talebimiz olmuştu, bugüne randevu verdiler. 2 saat kadar uzunca bir zaman hem ülkemizin hem dünyanın neredeyse temas etmediğimiz meselesi kalmadı. Bazı noktalarda aynı fikirleri, bazı noktalarda da farklı fikirleri taşıyoruz ama çok dostane, güzel bir görüşme oldu.” değerlendirmesinde bulundu.

Kanepe krizi tartışma yarattı

Erdoğan’ın görüşme başlangıcında Karamollaoğlu’na oturacağı yeri göstermesi ve çekilen kareler sosyal medyada tartışma yarattı.

Erdoğan kanepeyi gösterdi

Görüşmede Erdoğan’la Karamollaoğlu arasındaki ‘oturma mesafesi’ dikkat çekti, söz konusu detay görüntülere yansıdı.

Görüşmeye ilişkin videoda Erdoğan, Karamollaoğlu’na oturacağı yeri gösterdi. Karamollaoğlu ise kanepeyi göstererek, Erdoğan’a “Böyle mi oturalım” diye cevap verdi.

Bahçeli ile yan yana oturmuşlardı

Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinde, ikilinin sandalyede yan yana oturduğu görülmüştü.

Koltuk detayının ardından gelen görüşler dikkat çekici oldu

Bu görüntülerin ardından Saadet Partisi’nden ilk açıklamayı Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya yaptı. Kaya; “Ev sahibi sayın cumhurbaşkanı ve kendi protokolünü uyguladı. Ancak diğer parti başkanlarına da bu protokol mü uygulanıyor bilemiyorum. Görüntüleri kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

HalkTV ekranlarında İpek Özbey’in sunumu ile yayınlanan Kadraj programına katılan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıraygündem olan koltuk kriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

“Eş değer değiliz anlamına gelir”

Çıray şunları ifade etti; “Biliyorsunuz siyaset diplomasisinde, bu önemlidir. Yani şöyledir, “eş değer değiliz” anlamına gelir. Eğer eş değeriniz gelmiyorsa ve oraya oturtmaya niyetiniz yoksa, yine siyaset diplomasisinde o koltuğu oraya koymazsınız. O koltuğu oraya koyup, diğer koltuğu gösterirseniz, o zaman ona siyaseten “size eşit bakmıyorum” anlamına gelir.”

“Ama şunu söyleyeyim, Sayın Temel Karamollaoğlu ile çeşitli toplantılarda birlikte olma imkanım oldu. Tanıdığım kadarıyla çok değerli, çok saygıdeğer bir siyasetçi. İlkeler konusunda ne konuşulduğunu bilmiyorum ama ben Sayın Karamollaoğlu’nun demokrasi ve mutlak güçler ayrılığı konusundaki ilkelerinden yani bizim hep birlikte Genel Başkanı’mızın imza attığı, Millet İttifakı’nda belirtilen ilkelerden taviz vereceğine inanmıyorum.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.