Karamollaoğlu, sürpriz görüşmeyi anlattı: İttifak teklifine bakın ne demiş? - Haber 1Haber 1

Karamollaoğlu, sürpriz görüşmeyi anlattı: İttifak teklifine bakın ne demiş?

Karamollaoğlu, sürpriz görüşmeyi anlattı: İttifak teklifine bakın ne demiş?

13 Kasım 2021 - 11:23

ABONE OL
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı sürpriz görüşmenin detaylarını anlattı. Cumhurbaşkanı’nın ittifak teklif ettiğini belirten Karamollaoğlu, “İttifak teklifi geldi ancak yönetim tarzında anlaşmadan bir birlikteliğin mümkün olmayacağını belirttim” diye konuştu. SP Lideri “Tayyip Bey, ülkenin gidişatından memnun” yorumunu yaptı.

Siyaset kulisleri günlerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasında gerçekleşen 2,5 saat süren görüşmeyi konuşuyor. İkili arasında neler konuşulduğu ve yaşanan “kanepe krizi” de en çok merak edilenler arasında yer aldı. SP lideri Karamollaoğlu, görüşme ile ayrıntıları Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk’e anlattı. Karamollaoğlu, görüşmeyi “O iki saatte anlaşamamada anlaştık” sözleriyle özetlediği belirtildi.

“Sistem değişmeden seçim ittifakında olmayacağımı söyledim ”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın şu konularda dikkatini çekmeye çalıştım.

1- Başkanlık sistemi bize uygun değil, değiştirilmeli.

2- Türkiye’de ekonomi ve dış politikada gidişat endişe verici.

Denetlenemeyen bir başkanlık sistemi oluşmuş… Sistemde, bütün yetki tek kişide. Bunun mahsurlu olduğunu ifade ettim. Sayın Cumhurbaşkanı yönetimin normal olduğunu belirtince anlaşamamakta anlaştık.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde değişiklik düşünmediğini çok açık ifade etti. Ben de sistem değişikliğini önemsediğimi, bu olmadan seçim ittifakı da olmayacağını belirttim.

“Cumhurbaşkanı’nda ‘işler iyi gidiyor’ kanaati var”

Ülkede ekonomide de problemlerin olduğunu Sayın Cumhurbaşkanı’na söyleyince, ‘Bunlar abartılıyor’ karşılığını verdi. ‘Bunları söyleyecek, sizin görüşleriniz dışında da ifade edecek kişilere ihtiyaç var. Bunlar olmazsa bir fikrin olgunlaşması mümkün olmaz’ dedim. O da ‘Şu an kurulan sistemde istişarelere yer verildiğini’ ifade etti.

Cumhurbaşkanı’nda ‘işler iyi gidiyor’ kanaati var. Tayyip Bey, ülkenin gidişatından memnun. Kendisine bu bilgileri getirenler, memnun olması kanaatini geliştirmesini onda oluşturmuş. Veya kendisi başka türlü kanaatler gelse de gidişatın doğru olduğuna inanıyor.

“Ana muhalefet partisi ve liderini hedefine koymuş”

Sayın Cumhurbaşkanı ana muhalefet partisi ve liderini hedefine koymuş durumda. Şunu dedim, ‘Mutlaka bir yumuşamaya ihtiyaç var. Biz Türkiye’yi kamplaştırmamalıyız. Siyasilerin bu hususta özen göstermeleri icabet eder.’ Ama bunu iğneleme noktasına götürmedim. Kendisinin de herhangi bir ifadesi olmadı.

“Erdoğan ittifak tekil etti ama…”

Temel Karamollaoğlu, Tayyip Erdoğan’ın ittifak teklif ettiğini söyledi, “Bu yönetim tarzında anlaşmadan bir birlikteliğin mümkün olmayacağını belirttim” dedi.

PCR testi yaptırmadığım için mesafeli oturmak istedi

Karamollaoğlu, Beştepe’deki görüşmede Erdoğan’ın yanındaki koltukta değil de karşısındaki kanepede oturmasının nedenini şöyle açıkladı: “Oturtulduğum koltuk meselesi biraz abartıldı gibi geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı’na giderken PCR testi yapılıyormuş. Aşı oldum ama PCR testi yaptırmadığımı öğrenince ‘Biraz mesafeli oturalım’ dedi.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.