Kılıçdaroğlu, CHP Pursaklar İlçe Başkanlığının iftarına katıldı: - Haber 1Haber 1

Kılıçdaroğlu, CHP Pursaklar İlçe Başkanlığının iftarına katıldı:

– “Pursaklarla aramızda hep belli bir mesafe vardı. Biz bu mesafeyi kapatacağız. Ankara’da konuştuk, sizden oy istedik. Şimdi geliyoruz, oturuyoruz, konuşuyoruz, dertlerinizi dinliyoruz. Allah’ın izniyle bütün dertlere çözüm üreteceğiz”

Kılıçdaroğlu, CHP Pursaklar İlçe Başkanlığının iftarına katıldı:

22 Nisan 2022 - 23:26

ABONE OL

ANKARA (AA) – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Pursaklarla aramızda hep belli bir mesafe vardı. Biz bu mesafeyi kapatacağız. Ankara'da konuştuk, sizden oy istedik. Şimdi geliyoruz, oturuyoruz, konuşuyoruz, dertlerinizi dinliyoruz. Allah'ın izniyle bütün dertlere çözüm üreteceğiz." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Pursaklar İlçe Başkanlığınca Salı Pazarı alanında düzenlenen iftara katıldı.

İftarın ardından konuşan Kılıçdaroğlu, vatandaşın büyük dert ve sıkıntılarının bulunduğunu, bunları vatandaşlarla birlikte gidereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Sandığa giderken, oylarınızı kullanırken elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanın." ifadesini kullandı.

Memlekette hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini, evinde karanlıkta olmasını istemediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Her evde huzurun, her evde bereketin olmasını isterim. Pursaklar'ı biliyorum ama Pursaklarla aramızda hep belli bir mesafe vardı. Biz bu mesafeyi kapatacağız. Eğer 'bu mesafede kusur kimdedir' diye sorarsanız rahatlıkla söyleyebilirim, kusur bizdedir, kabahat bizdedir. Gelmedik, oturmadık, çayınızı, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara'da konuştuk, sizden oy istedik. Şimdi geliyoruz, oturuyoruz, konuşuyoruz, dertlerinizi dinliyoruz. Allah'ın izniyle bütün dertlere çözüm üreteceğiz. Bundan emin olmanızı isterim."

– "Dramı bütün Türkiye'ye duyurmak istedim"

Kılıçdaroğlu, 4 milyona yakın abonenin elektriğinin kesildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Her evde 3 kişi, 4 kişi veya 5 kişi olsa 15, 20 milyon eder. 15 milyon kişiyi, 20 milyon kişiyi karanlığa gömmek kimsenin hakkı değildir. Dolayısıyla 14 milyonun, 15 milyonun hakkını savunmak için elektrik faturamı ödemedim. Onların yaşadığı dramı, bütün Türkiye'ye duyurmak istedim. Bunu bilmenizi isterim.

Eğer bir siyasetçi ahlaklıysa, siyaseti zenginleşme aracı görmüyorsa, halkına güveniyorsa halkın çektiği dertleri çözmek zorundadır. Ben saraylardan gelmedim, ben saraylara düşkün değilim. Ben sizin gibi sizden birisiyim, halktan birisiyim."

Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlanacağını anımsatan Kılıçdaroğlu, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk şunu söylemiş, Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesi. Bu ülkede hiç kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Eğer birisi kimsesiz hissediyorsa şunu aklının bir köşesinde tutsun, evet benim bir yoldaşım, arkadaşım, kardeşim, amcam olacak, bunun adı da Kemal Kılıçdaroğlu'dur." dedi.

– "Allah ile kulun arasına kimsenin girme hakkı yoktur"

Kılıçdaroğlu, hiç kimsenin inancını siyaset konusu yapmadığını vurgulayarak, "Allah ile kulun arasına kimsenin girme hakkı yoktur." ifadesini kullandı.

Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygı gösterdiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, siyasetin kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden yapılamayacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Eğer bir vatandaşın elektriği sönmüşse, vatandaş karanlığa mahkum edilmişse onun üzerinden siyaset yapılır. 'Neden bu evin elektriği yoktur' diye sorar. Siyaset, bir ailede eğer geçim sıkıntısı çeken varsa, 'geçinemiyorum' diyorsa, ev kirasını ödeyemiyorsa, mutfak masrafını karşılayamıyorsa 'neden sen mağdursun, neden sen fakirsin, senin fakirliğini kaldırmak için siyaset yapıyorum' demek zorundadır siyasetçi. Siyaseti bunun için yapıyorum, sizin için yapıyorum, halk için yapıyorum."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.