Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyareti sonrası Erdoğan'a çağrı yaptı - Haber 1Haber 1

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyareti sonrası Erdoğan’a çağrı yaptı

Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyareti sonrası Erdoğan’a çağrı yaptı

15 Ekim 2021 - 18:02

ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyaretinin ardından açıklama yaptı.  Merkez Bankası’nın bağımsızlığının önemine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Sıcak siyasetin buraya girmesinden rahatsızlığımızı ifade ettik. Buradan Erdoğan’a açık ve net çağrı yapıyorum. TCMB’nin kurumsal kimliğine saygı göster” dedi.

Doların rekor tazelemesinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, bugün saat 15.30’da Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile görüşeceğini duyurmuştı. Kılıçdaroğlu, Merkez Bankası ziyaretinin sona ermesinden sonra basın mensuplarına açıklama yaptı. Erdoğan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Lütfen Merkez Bankası’nın kimliğine saygı göster, faiz kararını sen değil liyakatlı kişiler versinler” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Önümüzdeki süreç zam yağmuru getirecek. Bu ülkede her vatandaşın hakkını savunmak iktidarın olduğu kadar muhalefetinde.

TL’nin değer kaybetmesinden duyduğumuz endişeyi dile getirdik.

Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale eden kişinin Erdoğan olduğunu herkes biliyor.

Son 45 günde TL, dolara karşı yüzde 10 değer kaybetti.

Erdoğan’a çağrı yapıyorum: Lütfen Merkez Bankası’nın kimliğine saygı göster, faiz kararını sen değil liyakatlı kişiler versinler.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.