'Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız' - Haber 1Haber 1

‘Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız’

‘Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız’

08 Şubat 2023 - 22:09

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP’li belediyenin depremde zarar gören havalimanı çalışmalarını sert sözlerle eleştirdi.

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay Havalimanı’nın onarılmasında molozların kaldırılması görevini üstlenmesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İskenderun Limanı’ndaki yangının söndürülmesi çalışmalarına katılmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı fotoğraflara tepki gösterdi.

Oktay, Kılıçdaroğlu’nun “Arkadaşlarım limana müdahale ediyor. Gelsinler tutuklasınlar.” “Kapanan Hatay Havalimanı’nı onarıyoruz. Gelsinler tutuklasınlar.” sözlerine sert bir dille yanıt verdi.

Oktay “Son derece seviyesiz. Çok basitçe iddialarla siyaset yapılamaz. Siz kimsiniz ne olduğunuz zannediyorsunuz. 85 milyondan farklı mısınız? Devletin yapamadığını belediyeden gelen bir tane araç yapacak. Bu kadar mı acizleştiniz. Adana’da da gördük bunları. Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız” dedi.

MUHABİRİN SORUSUNA YANIT

Oktay, NTV muhabirinin yardım çağrılarının yapıldığı Twitter’ın kısıtlanmasına ilişkin olarak sorduğu soruya “Şu anda burada afeti yönetiyoruz. Onu ilgili kurumlarımızla değerlendirebilirsiniz. Benim bildiğim kadarıyla teknik sorunlar vardı onlar açıklama yapacaktır. Afet ile ilgili sorular olursa iyi olur” şeklinde konuştu.

“Bizimle görüşmek isteyenleri yoğunluğumuza rağmen kapımızı açtık. Zaten bu kapı milletin kapısıdır. Tüm bilgileri tüm şeffaflığıyla paylaştık. Buradan ayrıldıktan sonra ertesi gün sahada bu kadar insanın alın terinden bunların üzerinden siyaset yapmaya çalışanlara yazıklar olsun.

Oktay’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

“SİZ KİMSİNİZ HAVALİMANINDA ÇALIŞMA YAPACAKSINIZ?”

Havalimanını biz yapıyoruz kim tutuklarsa tutuklasın. Son derece seviyesiz. Çok basitçe iddialarla siyaset yapılamaz. Siz kimsiniz ne olduğunuz zannediyorsunuz. 85 milyondan farklı mısınız? Devletin yapamadığını belediyeden gelen bir tane araç yapacak. Bu kadar mı acizleştiniz. Adana’da da gördük bunları. Siz kimsiniz havalimanındaki çalışmaları yapacaksınız

Kimsenin nazıyla niyazıyla uğraşacak değiliz. İş makinelerini dışarıda bırakıyorsunuz diyorlar. Külliyen yalan. Burada 100 bin kişi emek veriyor. Nasıl birlik beraber oluruz diye destek vereceklerine.. Gidip orada birkaç araçla moloz toplayıp… Ona da biz davet ediyoruz. Afet zamanı.

İskenderun Limanı’nda bir yangın var. Yanıcı maddeler olduğu için yangın şiddetleniyor. Bir taraftan yangın söndürülmeye çalışılıyor. Bir an önce söndürülmesiyle alakalı itfaiye ekiplerini davet ediyoruz. Bunlardan sadece bir tanesi de İstanbul Belediyesi. Bunu da davet eden biziz. 40 tane aracın yarısından fazlası Adana Orman Müdürlüğü’nün. Birçok Belediye var yine. İstanbul Belediyesi’nin de var. Orada aracın fotoğrafını çekip, hem de drone ile çekip sonra biz söndürdük denmez. Bütün yüreğimizi açtık. Sizi ağırladık, bütün nezaketimizle. Zerre bilgi saklamadık. Bundan sonra bu tür yaklaşımlar… Ülkede seçim olabilir ama şu dönem siyaset yapma döneminde değiliz.

Her bir bölgede yüzler demiyorum binlerce enkazın olduğu yerden bahsediyoruz. Tüm gücümüzle müdahale ediyoruz. Şimdi bunun üzerinden siyaset yapılmaz. Katkı sunacağınız bir şey varsa söylerseniz değerlendiririz. Her yaptığınız işi fotoğraf çekip paylaşırsanız sosyal medyadan milletimiz bunu ödetir size.

Dezenformasyon ile ilgili bir şey varsa bunun gereğini de yapacağız. Tüm bunları kınıyorum. Umarım bütün bunlar bugün itibariyle son bulur.”

DIŞİŞLERİ’NDEN SURİYE AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, ”Suriye’de bazı yollarda tahribat var. Bu nedenle iki tane daha kapının açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu insani bir durum, siyasi bir durum değil. Diğer taraftan uluslararası toplum tarafından bir yardım talebi geldiği zaman orada da kolaylaştırıcı rol üstleniyoruz. Hava sahamızı açıyoruz. Bazı uçaklarla yardımların bir kısmı Türkiye’ye bir kısmı Suriye’ye geliyor. Suriye’ye gönderilmesi konusunda yardımcı oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.