TBMM Başkanı Şentop, "büyük usta" unvanı verilen ilk kadın satranç ustası Gaprindaşvili ile görüştü - Haber 1Haber 1

TBMM Başkanı Şentop, “büyük usta” unvanı verilen ilk kadın satranç ustası Gaprindaşvili ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, “büyük usta” unvanı verilen ilk kadın satranç ustası Gaprindaşvili ile görüştü

21 Şubat 2022 - 19:15

ABONE OL

TİFLİS (AA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından 1978'de "büyük usta" unvanı verilen ilk kadın satranç ustası Gürcü Nona Gaprindaşvili'yi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine davet etti.

TBMM Başkanı Şentop, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki resmi temasları sırasında, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçiliği'nde, 80 yaşındaki Gaprindaşvili ile bir araya geldi.

Şentop, satranç oyunculuğuna devam eden Gaprindaşvili'yi, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında devam eden ve finali TBMM'de oynanacak satranç turnuvasına davet etti.

Gaprindaşvili de Meclis Başkanı Şentop'un daveti dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sağlığım yerinde olursa seve seve gelirim. Benim için şeref verici, memnuniyetle katılacağım. Halen turnuvalara, şampiyonalara katılıyorum. Güzel bir etkinlik, büyük bir teşvik." diye konuştu.

Kariyeri boyunca 1961'den itibaren 5 kez dünya satranç şampiyonu olan Gaprindaşvili'nin, olimpiyatlarda da takım olarak 11, bireysel olarak 9 altın madalyası bulunuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.