TBMM Başkanı Şentop, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu Başkanı Giacoppo ile görüştü - Haber 1Haber 1

TBMM Başkanı Şentop, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu Başkanı Giacoppo ile görüştü

TBMM Başkanı Şentop, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu Başkanı Giacoppo ile görüştü

02 Şubat 2023 - 20:05

ABONE OL

TBMM (AA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Latin Amerika ve Karayipler Parlamentosu (Parlatino) Başkanı Silvia Del Rosario Giacoppo ile görüştü.

Şentop, görüşmede Türkiye ile Parlatino arasında gelişen ilişkilerden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Latin Amerika ve Karayipler ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde, başta Parlatino olmak üzere, bölgesel kuruluşlar önemli bir rol oynamaktadır." dedi.

Şentop, Türkiye-Latin Amerika ve Karayipler ilişkilerinin her alanda güçlendirilebileceğini, özellikle tarım, enerji, çevre, turizm, sağlık gibi değişik alanlarda işbirliği imkanlarının ele alınabileceğini söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatan Şentop, FETÖ'nün sadece Türkiye değil Latin Amerika ve Karayipler bölgesinin güvenliği için de büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkati çekerek, bu konuda işbirliği beklentisini dile getirdi.

Görüşmenin ardından konuk heyet, TBMM Genel Kurul Salonu ile FETÖ'nün darbe girişimi esnasında Meclis'in hasar alan bölümlerini ziyaret etti. Heyete, TBMM İdare Amiri ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin eşlik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.