TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı: - Haber 1Haber 1

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı:

– “Biz Yunanistan’a barış elimizi uzattıkça Yunanistan bize yumruk sıkıyor. Sıkılı yumrukla barış olmaz”

TDP Genel Başkanı Sarıgül, partisinin Gaziantep İl Başkanlığı binasının açılışına katıldı:

16 Eylül 2022 - 14:15

ABONE OL

GAZİANTEP (AA) – Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Gaziantep İl Başkanlığının açılışına katıldı.

Sarıgül açılışın ardından yaptığı açıklamada, 20 Ağustos'ta Gaziantep'te kaza yapan araca müdahale edenlere yolcu otobüsünün çarpması sonucu hayatlarını kaybeden İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver'e Allahtan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Türkiye'nin dış politikada hareketli günler geçirdiğini ifade eden Sarıgül, Yunanistan'ın dostluk eline yumrukla karşılık verdiğini ifade etti.

Ege Denizi'nde Türkiye'nin yok sayılmaya çalışıldığını belirten Sarıgül, şunları kaydetti:

"Sayın Miçotakis bizim bir gece ansızın gelmemizi istemiyorsa adaları işgal etmeyecek, silahlandırmayacak, burnumuzun dibine füzelerini koymayacak. Çizmeyi aşmayacak, bardağı taşırmayacak. Yunanistan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin sabrını taşırmayacak. Bununla ilgili korkmadan çekinmeden Atina'ya gittim ve orada açıklamamı yaptım. Bir kez daha uyarıyorum. 100 yıl önce İzmir'den biz sizi kendi topraklarınıza yolcu ederek barış elimizi uzattık. Biz Yunanistan'a barış elimizi uzattıkça Yunanistan bize yumruk sıkıyor. Sıkılı yumrukla barış olmaz. Türkiye ve dünyada silahlar gitsin barış gelsin diyoruz. Sayın Miçotakis Amerika sana çok uzak, Amerika'nın eyaleti olmayı bırak. Sayın Miçotakis Amerika sana çok uzak, Türkiye sana çok yakın. Sende yangın çıktığı zaman bizim yangın söndürme helikopterleri gelir. Amerika'dan dost olmaz. Türkiye ile dost ol."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.