İngiltere'den umut veren haber: Koronavirüsü yok eden maske geliştirildi - Haber 1Haber 1

İngiltere’den umut veren haber: Koronavirüsü yok eden maske geliştirildi

İngiltere’den umut veren haber: Koronavirüsü yok eden maske geliştirildi

17 Kasım 2020 - 23:51

ABONE OL

Dünya, koronavirüse karşı geliştirilecek bir aşı beklerken, umut veren haber İngiltere’den geldi. İngiltere’de Kovid-19’u etkisiz hale getiren maske geliştirildiği idda edildi.

Tüm dünya, sabırsızlıkla koronavirüse karşı bir aşı beklentisi içinde. Nitekim Pfizer ve BionTech, koronavirüs aşısı geliştirdiklerini açıklayarak dünyaya umut yaydı. İşte bu aşıların dünyaya dağıtılması çalışmaları devam ederken, bir başka umut veren haber İngiltere’den geldi. İngiltere’nin popüler gazetesi Mirror’a göre İngiltere’de Kovid-19 ve grip dahil temas halinde virüsleri öldürdüğü öne sürülen maske geliştirildi. Maskenin, nano-bakır antiviral bir katman dahil 5 katlı olduğuna dikkat çekilerek, standart maskelerin üç katlı olduğu belirtildi.

Mirror gazetesinin haberinde şu ifadelere yer verildi.

Yeni antiviral yüz maskesi, Nottingham Trent Üniversitesi’nde görevli bir bilim insanı tarafından hazırlandı. Maske, nano-bakır antiviral bir katman dahil 5 katlı. Buna karşılık standart maskeler üç katlı. Kullanılan nano-bakır materyal, partiküllerle temas ettiğinde virüsün ölmesini sağlayan ve çoğalmasını engelleyen iyonlara sahip.

Deneylerde maske, 7 saatten uzun süre Kovid-19 ve grip virüslerinin yüzde 90’ından fazlasını öldürebiliyor. Maske, yüzde 99,98 oranında filtreleme özelliğine sahip.

MASKE, VİRÜSÜ YOK EDİYOR

Maskeyi tasarlayan bilim insanı Dr. Gareth Cave, “Maskenin temas halinde virüsleri etkisiz hale getirdiği kanıtlandı. Antiviral katman ve filtre katmanları virüsü yok ediyor.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.