"13. Makedox Yaratıcı Belgesel Film Festivali" Üsküp'te başladı - Haber 1Haber 1

“13. Makedox Yaratıcı Belgesel Film Festivali” Üsküp'te başladı

“13. Makedox Yaratıcı Belgesel Film Festivali” Üsküp'te başladı

19 Ağustos 2022 - 10:40

ABONE OL

ÜSKÜP (AA) – Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, Yunus Emre Enstitüsünün de (YEE) desteklediği "13. Makedox Yaratıcı Belgesel Film Festivali" başladı.

Festivalin açılışı, İngiltere-Hindistan ortak yapımı olan ve yönetmenliğini Shaunak Sen'in yaptığı "All That Breathes" belgesel filmiyle Eski Üsküp Çarşısı'nda bulunan Osmanlı tarihi yapısı Kurşunlu Han'da yapıldı.

Açılış kapsamında ayrıca Juanita Rodriguez Onzaga'nın yönetmenliğini yaptığı Belçika yapımı kısa belgesel filmi "Tomorrow Is A Water Palace" da gösterildi.

Kurşunlu Han'ın yanı sıra başkentin 4 farklı yerinde düzenlenecek festival etkinlikleri için, belgesel film yapımcıları da dahil olmak üzere yurt dışından 80'in üzerinde davetlinin geldiği bildirildi.

Festival kapsamında bulunan 71 belgesel film; ana program, yeni yazarlar, kısa belgesel film, öğrenci programı ve etik fikirler olmak üzere 5 kategoride yarışacak.

25 Ağustos'ta sona erecek festival YEE ve Kuzey Makedonya Film Ajansının yanı sıra farklı kurum ve kuruluşlarca destekleniyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.