21. Eskişehir Uluslararası Film Festivali başladı - Haber 1Haber 1

21. Eskişehir Uluslararası Film Festivali başladı

– Festivalin “Onur Ödülleri” Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Nur Sürer ve Erden Kıral’a verildi

21. Eskişehir Uluslararası Film Festivali başladı

03 Aralık 2021 - 19:55

ABONE OL

ESKİŞEHİR (AA) – Anadolu Üniversitesi (AÜ) tarafından bu yıl 21'incisi düzenlenen "Eskişehir Uluslararası Film Festivali" başladı.

AÜ Yunus Emre Yerleşkesi'ndeki Sinema Anadolu'da gerçekleştirilen festivalin açılışına AÜ Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ve diğer ilgililer ile sinema oyuncuları katıldı.

Sponsorlara plaket verilmesinin ardından festivalin "Onur Ödülleri" Türk sinemasının önemli isimlerinden Nur Sürer ve Erden Kıral'a takdim edildi.

"Emek Ödülleri"ne Tijen Par ve Kadir Beycioğlu, "Sinema Kültürüne Katkı Ödülü" Arzu Film, "Yılın Performansı Ödülleri" ise genç oyuncular Hayal Köseoğlu ve Ozan Çelik layık görüldü.

Yönetmenliğini Pedro Almodovar'ın yaptığı oyuncular Penelope Cruz, Milena Smit, Aitana Sanchez-Gijon, İsrail Elejalde, Julieta Serrano ve Rossy de Palma'nın rol aldığı "Parallel Mothers" filminin gösterimiyle açılan ve 11 Aralık'ta sona erecek festivalde film gösterileri, sinema dersleri, söyleşiler ve sergiler gerçekleştirilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.