ABD'de düzenlenen sanat etkinliğinde Türkiye-ABD kültürel bağları ele alındı - Haber 1Haber 1

ABD'de düzenlenen sanat etkinliğinde Türkiye-ABD kültürel bağları ele alındı

ABD'de düzenlenen sanat etkinliğinde Türkiye-ABD kültürel bağları ele alındı

01 Aralık 2022 - 10:40

ABONE OL

NEW YORK (AA) – ABD’nin Florida eyaletindeki Miami şehrinde düzenlenen sanat etkinliğinde Türkiye ve ABD arasındaki kültürel bağlar ve İstanbul’un çağdaş sanat çeşitliliği konuşuldu.

Miami Sanat Haftası kapsamında Contemporary İstanbul ve Amerikan Türk Cemiyetince The Bass Çağdaş Sanat Müzesi’nde düzenlenen gecede uluslararası sanatseverler bir araya geldi.

Sanat dünyasından yaklaşık 250 davetlinin katıldığı gecede, İstanbul ve Türkiye’deki çağdaş sanatın çeşitliliği ve gelişmeler ele alındı.

Amerikan Türk Cemiyeti Eş Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Öncelikli hedefimiz ABD ile Türkiye arasındaki kültürel, ticari ve ekonomik bağları güçlendirmek. Sınırları aşan, kültürleri birleştiren ve toplumlar arasında köprüler kuran gücüyle sanatın da bu hedefimizi ileriye taşımada kritik bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli de ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinde sanat odaklı katkılar sağladıklarını belirterek İstanbul’un da dünyanın önde gelen kültür sanat metropolleri arasında yerini alması için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Etkinlik, Türk Hava Yolları, LG OLED evo ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) işbirliğiyle düzenlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.