Afrika Kahveleri Atölyesi'nde Yemen, Etiyopya ve Ruanda kahveleri tanıtıldı - Haber 1Haber 1

Afrika Kahveleri Atölyesi'nde Yemen, Etiyopya ve Ruanda kahveleri tanıtıldı

Afrika Kahveleri Atölyesi'nde Yemen, Etiyopya ve Ruanda kahveleri tanıtıldı

22 Ekim 2022 - 17:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen Afrika Kahveleri Atölyesi'nde Yemen, Etiyopya ve Ruanda'dan getirilen kahveler tanıtıldı.

Emine Erdoğan'ın himayesinde Hamamönü'nde kurulan Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikte, çeşitli kahvelerin yapım aşamaları gösterildi.

Program öncesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Başkent Kültür Yolu Festivali'nde 78 noktada 628 etkinliği sanatseverlerle buluşturduklarını söyledi.

Afrika Kültür Evi Derneği Başkanı Zeliha Sağlam da etkinliğin düzenlenmesine katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığına teşekkür etti.

Atölyede kahveyle ilgili sunum yapan Roast'n Berry sahibi Murat Erşekerci, AA muhabirine, kahvenin menşeinin Afrika olduğunu, birçok insanın bu durumdan haberdar olmadığını ifade etti.

Kahvenin Afrika'dan alınıp farklı ülkelerde işlendiğini anlatan Erşekerci, "Biz, burada bir kahve atölyesi yapacağız. Farklı yöntemlerle kahveler deneyeceğiz. Farklı demleme yöntemiyle kahvenin tadının nasıl değiştiğini katılımcı misafirlerimizle birlikte deneyimlemeye çalışacağız." dedi.

Daha sonra sunum yapan Erşekerci, kahve tarihiyle ilgili bilgiler verdi.

Erşekerci, Yemen, Etiyopya ve Ruanda'dan getirilen kahveleri farklı demleme yöntemleriyle yaparak katılımcılara ikram etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.