Atatürk Üniversitesinin "Giy-Çık Mağazası" öğrencilerin eşya ihtiyacına çözüm oluyor - Haber 1Haber 1

Atatürk Üniversitesinin “Giy-Çık Mağazası” öğrencilerin eşya ihtiyacına çözüm oluyor

Atatürk Üniversitesinin “Giy-Çık Mağazası” öğrencilerin eşya ihtiyacına çözüm oluyor

18 Ekim 2021 - 12:55

ABONE OL

ERZURUM (AA) – Atatürk Üniversitesinde çeşitli firmaların ve gönüllülerin destekleriyle temin edilen kitaptan çantaya, ayakkabıdan kıyafete, "Giy-Çık Mağazası" aracılığıyla ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ücretsiz dağıtılıyor.

Üniversitenin Kurumsal İletişim Direktörlüğünden yapılan açıklamaya göre, üniversite öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu eşyaları temin ederek iyilik köprüsü vazifesi gören "Giy-Çık Mağazası" faaliyetlerinde devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın öncülüğünde açılan ve sosyal sorumluluk projesi olan Giy-Çık Mağazası, yeni dönemde de öğrencilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Öğrencilerin kolay ulaşımı için kampüs içerisinde bulunan mağaza, çeşitli firmalar ve gönüllülerce teslim edilen yeni ürünleri, az kullanılmış veya kullanılmamış kıyafetleri, kitapları, aksesuarları, ayakkabı ve çantaları öğrencilerle buluşturmak için aracı oluyor.

"Paylaşırsan Yenilenir" sloganıyla yola çıkan mağaza projesi kapsamında, bağışçılardan gelen giysiler öğrencilere hem giycik.atauni.edu.tr adresi üzerinden sağlanan irtibat ile hem de mağaza aracılığıyla teslim ediliyor.

Gönüllü çalışanları tarafından öğrencilerin isteklerini ücretsiz karşılayan görevliler, mağazada farklı türden sınavlara hazırlanan öğrencilere ücretsiz hazırlık kitapları temin etmenin yanında ilgi alanlarıyla ilgili kitapları temin etme imkanı da sunuyor.

Terzi bölümünün de açılması planlanan mağazada, tekstil ve moda tasarımı öğrencilerinden alım yapılarak hem mevcut kıyafetlerin talep eden öğrencilere göre dizayn edilmesi hem de farklı ürünler üretilip öğrencilerin istek ve arzularına cevap verilmesi hedefleniyor.

– "Öğrencilerimizin yüzünde tebessüm olmayı da sürdürüyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Çomaklı, bilimsel projelere ve akademik çalışmalara aralıksız devam ettiklerini bildirdi.

Vatandaşa duydukları minneti göstermek ve üstlendikleri vicdani sorumlulukları yerine getirmek adına eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanında sosyal sorumluluk projelerine de devam ettiklerini belirten Çomaklı, şunları kaydetti:

"Tanzim ettiğimiz Giy-Çık Mağazası'nda ihtiyaç sahibi olan tüm öğrencilerimize büyük Atatürk Üniversitesinin şefkatiyle yaklaşıyoruz. Üniversitemizin değerli mensupları başta olmak üzere gönüllülük esasıyla bu sisteme destek olan herkesin katkıları sayesinde öğrencilerimizin yüzünde tebessüm olmayı da sürdürüyoruz. Bu vesileyle yardımlaşmanın ve paylaşmanın kıymetini bilen bir üniversitede görev yapmanın mutluluğunu bizlere yaşatan herkese teşekkür ediyor, büyük bir aile olduğumuzu gösterdikleri için tüm gönüllülerimize şükranlarımı sunuyorum."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.