Bosna Hersek'te "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı - Haber 1Haber 1

Bosna Hersek'te “Selam ya Resulallah” etkinliği başladı

Bosna Hersek'te “Selam ya Resulallah” etkinliği başladı

03 Ekim 2022 - 22:20

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Hz. Muhammed'in hicri takvime göre doğum günü dolayısıyla geleneksel olarak düzenlenen "Selam ya Resulallah" etkinliği başladı.

Saraybosna İslam Birliği Meclisi tarafından bu yıl 18'incisi düzenlenen etkinliğin başkentteki tarihi Başçarşı Camisi önünde gerçekleşen açılış programına çok sayıda kişi katıldı.

Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Abdulgafar Velic, Hz. Muhammed'in doğduğu ayı Boşnakların büyük bir saygıyla karşıladığını ifade ederek, "Bu derin saygı nedeniyle bu topraklarda yüzyıllardır mevlitler okunur, farklı etkinlikler düzenlenir. Bunlar Bosnalı Müslümanların geleneklerinin bir parçası haline gelmiştir." dedi.

Etkinlik kapsamında 20 gün boyunca farklı programların düzenleneceğini belirten Velic, iyilik ve tebessümün önemine işaret etti.

Bosna Hersek genelindeki kentlerde 23 Ekim'e kadar devam edecek etkinlikte Türkiye ve Bosna Hersek'ten 160'tan fazla katılımcıyla 28 program düzenleneceği kaydedildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.