"Buğday Tanesi" filminin İzmir galası yapıldı - Haber 1Haber 1

“Buğday Tanesi” filminin İzmir galası yapıldı

“Buğday Tanesi” filminin İzmir galası yapıldı

08 Aralık 2022 - 19:20

ABONE OL

İZMİR (AA) – Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesinin anlatıldığı "Buğday Tanesi" filminin İzmir galası yapıldı.

Alışveriş merkezindeki galaya, filmde hayatı anlatılan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen ve davetliler katıldı.

Bayram, gala öncesinde gazetecilere, filmin kendisinin 48 yıllık yaşam hikayesini anlattığını söyledi.

Filmin, 40 günde çekildiğini ve "umuda yolculuk" filmi olduğunu belirten Bayram, Türkiye'de 10 milyon engelli birey olduğunu, onlara yaşam mücadelesi ruhu aşılamak istediklerini anlattı.

Bayram, filmin Türkiye'de 400'e yakın salonda gösterimde olduğunu ve izleyenlerden olumlu geri bildirimler aldıklarını aktararak, "Yurt dışından da ciddi talepler gelmeye başladı. Orijinal bir film. Türk sinema ve Türk siyasi tarihinde bir ilk bu film. Herkesin izlemesini isterim. Herkes kendinden bir şeyler bulacak bu filmde." ifadelerini kullandı.

"Buğday Tanesi" ismiyle bir de kitap yazdığını dile getiren Bayram, "Filmimiz Türkiye Yüzyılı filmi. Ben bu filmi aynı zamanda milletime hediye ediyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonunda bundan sonra aramızda engelli bakanımızı, engelli valimizi, engelli rektörümüzü görmek istiyoruz. Dünyanın her yerinde var, bizde neden olmasın?" diye konuştu.

Bayram, filmin dijital platformlarda da yer alacağını, gelirinin engelli vakıflarına bağışlanacağını sözlerine ekledi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli de Bayram'ı İzmir'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Filmin kamuoyunda farkındalık oluşturduğuna değinen Sürekli, "Film 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde vizyona girdi. Bizler için, engellileri hatırlamak, onları için çalışmak bir güne sığmıyor. Bir gün değil, her gün diyoruz ve aynı mottoyla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Çekimleri İstanbul ve Ankara'da yapılan filmde, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesi anlatılıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.