Denizli 35. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı - Haber 1Haber 1

Denizli 35. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

Denizli 35. Uluslararası Tiyatro Festivali başladı

05 Haziran 2023 - 17:55

ABONE OL

DENİZLİ (AA) – Denizli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 35. Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Festivalin açılışı dolayısıyla 5'i yurt dışından olmak üzere 17 tiyatro grubunun katılımıyla Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Törenin ardından Büyükşehir Belediyesi bandosu eşliğinde 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Renkli makyajları ve kostümleriyle yürüyüşe katılan tiyatrocular, dans figürleri sergileyerek vatandaşları festivale davet etti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı konuşmada, farklı ülke ve kentlerden gelen tiyatro gruplarını ağırladıklarını belirterek, keyifli bir festival geçirmeyi, değişik kültürleri tanımayı umut ettiklerini söyledi.

10 Haziran'a kadar sürecek festivalde 17 tiyatro grubu, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kültür Merkezi ile Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda 20 oyun sergileyecek. Festivalde, bilet fiyatları 5 ve 10 lira olarak belirlendi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.