Denizli'de "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Sempozyumu" başladı - Haber 1Haber 1

Denizli'de “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Sempozyumu” başladı

Denizli'de “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Sempozyumu” başladı

04 Kasım 2021 - 16:15

ABONE OL

DENİZLİ (AA) – Denizli'de Pamukkale Üniversitesince (PAÜ) düzenlenen "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Sempozyumu" başladı.

PAÜ Kongre Merkezi'ndeki sempozyumun açılışına, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Gürer Gülsevin, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Kurtuluş Savaşı sürecinde önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Ersoy'un dini hassasiyeti yüksek bir kişi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gülsevin, "O iyi bir Müslüman ve Türk milliyetçisi. Hiçbir yere ve görüşe sığdırılabilecek birisi değil." ifadelerini kullandı.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, sempozyumun, İstiklal Marşı'nın daha iyi anlaşılması ve algılanmasını sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yarın sonra erecek sempozyum kapsamında birçok oturum ve şiir dinletileri yapılacak.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.