Fas'ta YEE Türk Sinema Haftası etkinlikleri sona erdi - Haber 1Haber 1

Fas'ta YEE Türk Sinema Haftası etkinlikleri sona erdi

Fas'ta YEE Türk Sinema Haftası etkinlikleri sona erdi

28 Kasım 2021 - 10:00

ABONE OL

RABAT (AA) – Yunus Emre Enstitüsünün Fas'ta düzenlediği 2. Türk Sinema Haftası etkinlikleri Rabat'ta tamamlandı.

Başkent Rabat, Kazablanka ve Tanca gibi çeşitli kentlerde 22-27 Kasım'da düzenlenen etkinliklerde Faslı sinemaseverlere Türk sinemasından sanatsal değeri olan 7 film gösterildi.

Kapanış programına Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ahmed Aydın Doğan, YEE Rabat Müdürü Ensar Fırat, Türkiye'den oyuncu ve yönetmenlerin yanı sıra çok sayıda Faslı sinemasever katıldı.

Son gün Faslı sinemaseverlere Cem Özay'ın yönetmenliğini, Timur Acar'ın başrol oyunculuğunu yaptığı Af adlı film gösterildi. Gösterimin ardından sahneye çıkan yönetmen Özay ve başrol oyuncusu Acar, seyircilerin sorularına cevap verdi. Ardından YEE Rabat Müdürü Fırat, etkinliğin hatırası olarak Özay ve Acar'a plaket verdi.

AA muhabirine konuşan Af filminin yönetmeni Acar, Fas'taki Türk Sinema Haftası için "Farklı bir kıta ve yeni bir ülkede bu deneyim benim için heyecan vericiydi." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.