Hırvatistan'da Türkiye'den yemek fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı - Haber 1Haber 1

Hırvatistan'da Türkiye'den yemek fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı

Hırvatistan'da Türkiye'den yemek fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı

01 Haziran 2023 - 22:53

ABONE OL

ZAGREB (AA) – Hırvatistan'ın sahil kenti Rijeka'daki Hırvatistan-Türkiye Derneği tarafından, Hırvat Mirjana Loncar'ın Türkiye'de çektiği yemek fotoğraflarından oluşan "Afiyet Olsun" isimli serginin açılışı yapıldı.

Rijeka'daki Müzik ve Gastronomi Festivali Porto Etno 2023 kapsamında açılan sergide, beslenme uzmanı Loncar'ın, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen illerde deprem öncesi çektiği ve Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan fotoğraflar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Rijeka Hırvatistan-Türkiye Derneği Başkanı Vedran Obucina, deprem bölgesinin oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğunu belirterek, zengin gastronomi mirası olan yerlerin korunması gerektiğini ifade etti.

Profesyonel olarak fotoğraf sanatıyla da uğraşan Loncar'ın, deprem öncesi Türkiye'nin güneydoğusunu ziyaret ettiği ve en çok etkilendiği kentler arasında Gaziantep'in bulunduğu aktarıldı.

Rijeka Denizcilik Müzesi'nde açılan sergi 9 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.