İdlib'de 4'üncü nar festivali yapıldı - Haber 1Haber 1

İdlib'de 4'üncü nar festivali yapıldı

İdlib'de 4'üncü nar festivali yapıldı

21 Ekim 2021 - 18:05

ABONE OL

İDLİB (AA) – Suriye'nin İdlib ilindeki Derkuş beldesinde çeşitli nar türlerinin ve yöresel yemeklerin sergilendiği 4'üncü nar festivali gerçekleştirildi.

İdlib’in kuzeybatısındaki Derkuş beldesi, 4'üncü nar festivaline ev sahipliği yaptı.

Beldede yetiştirilen nar türlerinin görücüye çıktığı festivalde yöresel yemekler ve el sanatları da sergilendi. Etkinliğe bölge halkı büyük ilgi gösterdi.

Festivali düzenleyenlerden Cubran Ramazan AA muhabirine yaptığı açıklamada, beldenin "rejim güçlerinden kurtuluşunun" 4. yıl dönümü münasebetiyle bu festivali düzenlediklerini söyledi.

Çiftçileri desteklemeyi hedeflediklerini ifade eden Ramazan, "Nar yetiştiricileri ürünlerini festivalde ziyaretçilere sergiliyor. Barışın mimarları olduğumuzu, terörist olmadığımızı herkese göstermek istiyoruz. Umarım önümüzdeki yıllardaki festival Esed rejimi güçlerinden uzakta, Esedsiz ve Rusyasız düzenlenir." şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.