İstanbul Kız Lisesi Sanat Grubu'nun 9. karma sergisi Lale Vakfı'nda açıldı - Haber 1Haber 1

İstanbul Kız Lisesi Sanat Grubu'nun 9. karma sergisi Lale Vakfı'nda açıldı

İstanbul Kız Lisesi Sanat Grubu'nun 9. karma sergisi Lale Vakfı'nda açıldı

30 Mayıs 2023 - 19:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Kız Lisesi (IKL) Sanat Grubu'nun 9. karma sergisi "Yaşamın İçinden Yansımalar", İstanbul Lale Vakfı'nda sanatseverlerle buluştu.

Filiz Usta'nın küratörlüğünü üstlendiği sergide, 23 sanatçının eserleri bulunuyor.

Minyatür sanatçısı ve IKL Sanat Grubu Kurucusu Alev Burhanoğlu, AA muhabirine, aynı liseden mezun olmuş sanatçılar olarak sergi açtıklarını belirterek, "İçimizde mimar, sanatçı ve sanata gönül vermiş arkadaşımız bulunuyor. Serbest konuda ve türde çalıştık." dedi.

Burhanoğlu, 2020 yılından beri pek çok sergi yaptıklarını ifade ederek, sergilerini aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine dönüştürmeye çalıştıklarını aktardı.

Sıradaki sergilerinin Ankara'da açılacağına işaret eden Burhanoğlu, "Birleşmiş Ressamlar Derneği'nin sanat galerisinde, Türkiye'nin 100. yılı vesilesiyle Cumhuriyet sergisi düzenleyeceğiz." dedi.

Sergi, 2 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.