"Keloğlan ve Kırk Haramiler" Avusturya’nın en eski operalarından birinde sahnelendi - Haber 1Haber 1

“Keloğlan ve Kırk Haramiler” Avusturya’nın en eski operalarından birinde sahnelendi

“Keloğlan ve Kırk Haramiler” Avusturya’nın en eski operalarından birinde sahnelendi

08 Aralık 2022 - 18:20

ABONE OL

VİYANA (AA) – Avusturya’nın başkenti Viyana’da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Viyana Halk Operası işbirliği ile "Keloğlan ve Kırk Haramiler" adlı masal konseri düzenlendi.

Başkentin en eski operalarından Halk Operası’nda sahnelenen konserde, Opera ve Olivinn Ensemble sanatçıları, Türk masallarını müzikler eşliğinde Türkçe ve Almanca olarak izleyicilerle buluşturdu.

Viyana YEE Koordinatörü Ayşe Yorulmaz, etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, Enstitü tarafından Türk edebiyatına ait eserleri çocuklara ve yetişkinlere tanıtmak amacıyla Avusturya genelinde çok sayıda faaliyet düzenlendiğini ifade etti.

Yorulmaz, "Yetişkinler kadar çocuklar tarafından da Türk edebiyatı eserlerine yoğun ilgi gösterildiğini görmek gurur verici. Bu faaliyetimizde olduğu gibi Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılında Avusturya’da Türk kültürünün geniş bir yelpazede tanıtımının yapılacağı faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

YEE’nin Viyana’da 2015’ten itibaren faaliyetlerine başladığını hatırlatan Yorulmaz, Enstitünün dünyanın farklı coğrafyalarında geniş bir yelpazede Türk kültürünün zenginliğini tanıtmak için kültürel etkileşim faaliyetleri sürdürdüğünü, bu doğrultuda yerel ve uluslararası kurumlarla işbirliği yapmaya devam edeceğini aktardı.

Gösterinin ardından Olivinn Ensemble oyuncuları, Türk müzik enstrümanlarını konsere gelen çocuklara tanıttı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.