Meksika'da Türk Mutfağı Haftası'nın geleneksel lezzetleri tanıtıldı - Haber 1Haber 1

Meksika'da Türk Mutfağı Haftası'nın geleneksel lezzetleri tanıtıldı

Meksika'da Türk Mutfağı Haftası'nın geleneksel lezzetleri tanıtıldı

04 Haziran 2023 - 7:55

ABONE OL

BOGOTA (AA) – Meksika'da, Türk Mutfağı Haftası’nın geleneksel Türk lezzetleri bölümü görkemli bir katılımla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabı kapsamında, Meksika'da Türk Mutfağı Günü etkinliği düzenledi.

Başkent Meksiko'da, Yunus Emre Enstitüsü ev sahipliğinde organize edilen gastronomi gününün amacının Türk mutfağının zenginliklerini tanıtmak ve Meksikalıları Türk lezzetleriyle buluşturmak niyetiyle özel bir "Türk Mutfağı Günü" etkinliğinin yapıldığı bildirildi.

Etkinlikte, Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı kitabında yer alan mercimek köftesi, sarma, börek, şehriyeli Türk pilavı, bulgur pilavıo, mercibek çorbası, etli nohut, sultani bezelye zentinyağlı enginar, yoğurtlu semizotu, köz patlıcan, biber, kabak mezesi, kalbura bastı ve helva gibi muhtelif yemekler katılımcılara ikram edildi.

Programda konuşan Türkiye’nin Meksika Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, Türk mutfağının her zaman ilgi çektiğini ve asırlık tarifleri bugünün mutfağında görmenin verdiği memnuniyeti dile getirdi.

Meksika YEE Temsilcisi, Salih Gültekin ise gastronomi alanındaki faaliyetlerle Meksika'da Türk mutfağını tanıttıklarını ve yoğun ilgiden son derece mutlu olduklarını belirtti.

Çok sayıda yerleşik Türk ve yabancı misafirin katıldığı etkinlikte, Asya, Ortadoğu ve Akdeniz mutfağından lezzetler Meksikalıların büyük beğenisini kazandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.