Mersin'deki Kelenderis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor - Haber 1Haber 1

Mersin'deki Kelenderis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor

Mersin'deki Kelenderis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları sürüyor

22 Ocak 2023 - 12:25

ABONE OL

MERSİN (AA) – Mersin'in Aydıncık ilçesindeki Kelenderis Antik Kenti'nde sezon kazıları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, antik kentteki sezon kazıları, Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Aydın başkanlığındaki ekip tarafından yürütülüyor.

Kazı ve yüzey araştırmaları yapan ekibe Kültür ve Sosyal İşler Dairesi de destek sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Aydın, bölgedeki arkeolojik çalışmaların 1987'den itibaren aralıksız sürdürüldüğünü belirtti.

Antik kentteki buluntulara değinen Aydın, "Burada Roma Dönemi'ne ait, restorasyonunu ve kazısını bitirdiğimiz liman hamamı olarak adlandırdığımız bir yapımız var. Tabanı 376 metrekare mozaiklerle döşeli bazilikal planlı bir kilisemiz bulunuyor. Onun da çatı projesini bitirdik." ifadesini kullandı.

Aydın, bir liman mozaiğinin restorasyonunu tamamladıklarını, "Odeon yapısında" da koruma ve kazı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.