Prof. Dr. İlber Ortaylı, Söke'de isminin verildiği kütüphaneyi açtı - Haber 1Haber 1

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Söke'de isminin verildiği kütüphaneyi açtı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Söke'de isminin verildiği kütüphaneyi açtı

23 Ocak 2023 - 17:25

ABONE OL

AYDIN (AA) – Prof. Dr. İlber Ortaylı, Aydın'ın Söke ilçesinde ismini taşıyan kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Söke Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılarak kütüphaneye dönüştürülen tarihi bina, törenle açıldı.

Kütüphaneye isminin verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade eden Ortaylı, "Hayatım boyunca unutamayacağım bir şey. İnşallah sık sık burada görüşürüz, yeter ki Allah sağlık versin." dedi.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan ise "Kaktüslü Ev" olarak bilinen, ilçenin sembol yapılarından olan tarihi eve Belediye Meclisi kararıyla "İlber Ortaylı Kitabevi" adı verildiğini belirtti. Arıkan, kütüphanenin tüm Sökelilere açık olacağını söyledi.

Açılış törenine İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı da katıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.