"Seyir Defteri" sergisi başkentli sanatseverleri ağırlıyor - Haber 1Haber 1

“Seyir Defteri” sergisi başkentli sanatseverleri ağırlıyor

– Seramik sanatçısı Beril Anılanmert’in sanat hayatının farklı dönemlerinden eserlerin yer aldığı sergisi, 21 Mayıs’a kadar gezilebilecek

“Seyir Defteri” sergisi başkentli sanatseverleri ağırlıyor

06 Ocak 2023 - 9:50

ABONE OL

ANKARA (AA) – Seramik sanatçısı Beril Anılanmert'in sanat hayatının farklı dönemlerinden eserlerin yer aldığı "Seyir Defteri" sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ankara Sanat Galerisi'ndeki sergi hakkında AA muhabirine bilgi veren Anılanmert, akademik hayatıyla sanat hayatını her zaman beraber yürüttüğünü söyledi.

Atölyesini öğrencilik yıllarında kurmaya başladığını aktaran Anılanmert, bu sergisinin sanat hayatının kaydı olduğunu vurguladı.

Serginin isminin gemicilik teriminden geldiğine dikkati çeken Anılanmert, "Seyir defteri, geminin seyri sırasında yaşanan olayların kayıt altına alınmasıdır. Bu sergi de benim için o anlama geliyor. Eserler, sanat hayatımın değişik dönemlerindeki çalışmalardan oluşuyor, 1980'li yıllardan 2019'a kadar olan hayatımı anlatıyor. Eserlerimle yaşıyorum, evimin her tarafında onları kullanıyorum." dedi.

Beril Anılanmert, Ankara'da üçüncü sergisini açtığını belirterek, serginin 21 Mayıs'a kadar ziyaret edilebileceğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.