TİKA'dan Meksika'da yaşayan Müslümanlara gıda desteği - Haber 1Haber 1

TİKA'dan Meksika'da yaşayan Müslümanlara gıda desteği

TİKA'dan Meksika'da yaşayan Müslümanlara gıda desteği

06 Nisan 2022 - 6:50

ABONE OL

MEKSİKO (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Meksiko kentinde yaşayan Müslümanlara ve yoksul hanelere ramazan ayı vesilesiyle gıda desteğine bulundu.

TİKA Meksika Program Koordinasyon Ofisi, ramazan programları kapsamında Meksiko kentine bağlı Iztapalapa, Gustavo, Madero ve Azcapotzalco kasabalarında yaşayan 20 Müslüman aileye gıda paketi ulaştırdı.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, ay boyunca toplamda 200 aileye gıda ve 100 çocuğa da kırtasiye malzemelerinden oluşan "Çocuklar için Ramazan Paketi" desteği sağlanacak

Ulusal Yerli Halklar Enstitüsü (INPI) iş birliğinde, Meksika'nın güneyindeki en yoksul eyaletlerden Chiapas'ta ikamet eden Müslüman nüfusa ise ramazan süresince gıda kolisi dağıtımı yapılacak.

TİKA Meksika Ofisince ayrıca Guatemala, Kosta Rika ve Küba'nın başkenti Havana'da yaşayan Müslüman nüfusa yönelik iftar programları organize edilecek.

​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.