Türk dünyasının önemli isimleri çocuklara "Seyyah" ile anlatılacak - Haber 1Haber 1

Türk dünyasının önemli isimleri çocuklara “Seyyah” ile anlatılacak

Türk dünyasının önemli isimleri çocuklara “Seyyah” ile anlatılacak

12 Mayıs 2022 - 14:35

ABONE OL

BURSA (AA) – Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun, çocuklara Türk dünyasının önemli isimlerinin eğlenceli dille anlatıldığı "Seyyah" adlı oyununun prömiyeri gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Tayyare Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunda "Barış" isimli çocuğun, üzerinde "Seyyah" yazan bir oyun kutusu bulmasıyla zaman yolculuğuna çıkılıyor.

Dünyanın ünlü gezginlerinden Evliya Çelebi rehberliğinde maceraya atılan Barış'ın, Türk dünyasının kahramanlarıyla tanışmasının canlandırıldığı oyunun sonunda sanatçılar ayakta alkışlandı.

Oyunu izleyen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halide Serpil Şahin, çocuklara bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Çocuklardan kendi kitaplarının seyyahı olmalarını isteyen Şahin, "Bursa, 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edildi. 'Seyyah' isimli bu güzel oyunda hem Türk büyüklerimizi tanıdık hem de eğlenerek öğrendik. Performans sergileyen sanatçılara teşekkür ederim. Çocuklarımız da kendi kitaplarının seyyahı olmalı. Çok okuyan çok öğrenir ve çok gezer." ifadelerini kullandı.

Şahin, daha sonra sanatçılar ve oyunda emeği geçenlere çiçek takdim etti.

Çocuklara Türk büyüklerini ve kültürünü eğlenerek öğreten tiyatro oyunu, 8 Haziran'a kadar her çarşamba saat 11.00 ve 14.00 seanslarında sahnelenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.