Ünlü sanatçı Ahmet Mekin'in zor günleri... Hastanedeki eşinin yanından ayrılmıyor - Haber 1Haber 1

Ünlü sanatçı Ahmet Mekin’in zor günleri… Hastanedeki eşinin yanından ayrılmıyor

Ünlü sanatçı Ahmet Mekin’in zor günleri… Hastanedeki eşinin yanından ayrılmıyor

19 Ocak 2020 - 2:17

ABONE OL

O, Türk sinemasının emektar oyuncularından Ahmet Mekin… 88 yaşındaki Altın Portakal ödüllü Ahmet Mekin, kanser tedavisi gören 63 yıllık hayat arkadaşı oyuncu Kumral Şükran Kurteli’nin (82) hastanedeki odasında başından ayrılmıyor. Yaklaşık 2 aydır hastaneyi mesken tutan sanatçı Mekin, “Allah’tan ümit kesilmez, bekliyoruz. Sağ olsunlar tüm hastane yönetimi, doktorlar ve sağlık çalışanları eşimle güzel ilgileniyor” dedi.

Türk sinemasının unutulmaz jönleri arasında yer alan ve bugüne kadar 200 filmde rol alan Ahmet Mekin, özellikle Yeşilçam‘ın kült filmleri arasında gösterilen Selvi Boylum Al Yazmalım filmindeki Cemşit karakteriyle hafızalara kazındı. Yılın büyük bölümünü Balıkesir’in Erdek ilçesinde geçiren Mekin, ara ara da Antalya’da yaşayan kızlarıyla zaman geçirmek için buraya geliyor. Kızlarını iki ay önceki ziyareti sırasında 63 yıllık hayat arkadaşı Kumral Şükran Kurteli’nin kanser olduğunu öğrenen Mekin, tedavisi için Antalya’yı tercih etti. İşte evlilik yeminde yer alan ‘Hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde, ölüm bizi ayırana kadar” sözlerini hatırlatan Kurteli Ailesi’nin mücadelesiyle ilgili detaylar…

2 AYDIR TEDAVİ GÖRÜYOR

NTV’nin haberine göre eski oyuncu olan Kumral Şükran Kurteli, 2 aydır Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin onkoloji bölümünde tedavi görüyor. Sanatçı Mekin ise, bu sürede eşini hiç yalnız bırakmadı. Sabah erken saatlerde hastanenin yolunu tutan Mekin, doktorların izin verdiği sürece hastane odasından çıkmıyor.

DAYANMAYA ÇALIŞIYORUZ

Ahmet Mekin, eşinin bu hastalığını tesadüfen öğrendiklerini söyledi. Başka problemle ilgili doktora geldiklerini dile getiren Mekin, “Eşimin ciddi hastalığını ilk duyduğumda büyük şok yaşadım. Ancak doktorlar hastalığın seyrini çok iyi takip ediyor. Hastanenin bütün çalışanları son derece ilgililer. Bu rahatsızlık bizi çok üzdü. 65 yıldır dimdik duran kadını birden bu şekilde görmek bizi sarstı. Dayanmaya çalışıyoruz. AÜ hekimleri ve çalışanlarına bu süreçte yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

OYUNCULUĞU BIRAKTI

Hayat arkadaşıyla ilk tanışmalarını anlatırken duygulanan Ahmet Mekin, eşinin de sinema ve tiyatro oyuncusu olduğunu aktardı. Kendinin de bu sektörde olmasıyla eşiyle tanışma fırsatı bulduğunu belirten Mekin, “1957 yılında eşim Avrupa’da Orhan Kemal’in romanından uyarlanan Suçlu filmi ile uğraşıyordu. O tarihlerde tanıştık. Birlikte yaşamaya karar verdik ve eşim o tarihten itibaren oyunculuk yapmayacağını söyledi. Neden diye sordum, ‘Evlilikte, beraber oyunculuk olmuyor’ dedi. O tarihten sonra da sinemaya dönmedi. Bu nedenle 63 yıl süren evliliğimizi o ayakta tuttu. Hem de aslan gibi devam ettirdi. Torunlarımız evlenmeye başladı, çevremiz genişledi, ancak bu hastalık bizi çok üzdü” diye konuştu.

DOKTORU KONUŞTU

Kumral Şükran Kurteli’nin tedavisini üstlenen hekimlerden AÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hasan Şenol Coşkun ise kanserin, hastalığın genel adı olduğunu söyledi. Bu hastalığın çok çeşidi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Coşkun, hastalığın yaşlanan ülkelerde daha fazla görüldüğünü belirtti. Prof. Dr. Coşkun, “Kanser tedavi edilebilen bir hastalık. Erken tanı çok önemli, özellikle sigaranın kanserde önemli nedenler arasında yer aldığının bilinmesi lazım. Düzenli spor yapmalıyız ve kilomuzu muhafaza etmeliyiz” dedi.

Türk sineması ve tiyatrosunun emektar oyuncusu Ahmet Mekin’e, geçen ekim ayında 56’ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ verilmişti.

AHMET MEKİN KİMDİR?

Yeşilçam’ın usta sanatçıları arasında yer alan Ahmet Mekin, Selvi Boylum Al Yazmalım dizisinde hayat verdiği Cemşit karakteri ile hafızalarda yer etti. 1932 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Ahmet Mekin, Sinemanın mutfağı olan Tiyatro ile kariyerine başlayan Ahmet Mekin, Bakırköy Halkevi’nde tiyatro sahnesinin tozunu yuttuktan sonra 1957 yılında Mahşere Kadar adlı filmle sinemaya adım attı. İşte Ahmet Mekin hakkında merak edilenler..

Bakırköy Halkevi’nde sahneye çıktı. 1957’de Mahşere Kadar filmiyle sinemaya geçti. Zaman zaman tiyatroya da dönerek 200’e yakın filmde oynadı. Karakter rollerinde başarılı oldu. Önemli filmleri arasında Osman F. Seden’in Aşktan da Üstün (1961), Tarık Dursun K.’nın Kelebekler Çift Uçar (1964), Halit Refiğ’in Gurbet Kuşları (1964) ve Bir Türk’e Gönül Verdim (1969), Lütfi Ö. Akad’ın Düğün (1973), Atıf Yılmaz’ın Selvi Boylum Al Yazmalım (1978) ve Feyzi Tuna’nın Seni Kalbime Gömdüm (1982) adlı yapıtları sayılabilir. Mekin, 1969’da Güngör Dilmen’in İttihat ve Terakki oyununda rol aldı. 1972’de Dostlar Tiyatrosu’nda sahnelenen Abdülcanbaz’da Turhan Selçuk’un ünlü çizgi roman kahramanını canlandırdı.

Ahmet Mekin kimdir ile ilgili görsel sonucu"

1980’lerden itibaren televizyon dizilerinde gözüken Mekin, Geçmiş Zaman Elbiseleri, Bir Yürek Satıldı, Bağrıyanık Ömer ile Güzel Zeynep, Bir Adam Yaratmak, Denizin Kanı, Bugünün Saraylısı, Tatar Ramazan ve Not Defteri gibi televizyon film ve dizilerinde oynadı.

Oyuncu Şükran Sabuncu ile evlidir.

Oynadığı bazı dizi ve filmler

Not Defteri
Kanun Kanundur
Kuruluş
Aşktan da Üstün
Kelebekler Çift Uçar
Bir Türk’e Gönül Verdim
Düğün (Lütfi Ö. Akad),
Urfa İstanbul & Beşikteki Miras
Selvi Boylum Al Yazmalım
Kavanozdaki Adam
Cemil (1975)
Bir Garip Yolcu
Kin (1974)
Çaresizler (1973)
Bir Adam Yaratmak
Ben
72. Koğuş (2011)
Ateş Dağlı
Kadın Asla Unutmaz
Bugünün Saraylısı (1985)
Kağıt (2010)
Kayıp Şehir (2012)
Umut Üzümleri (2013)
Tatar Ramazan (2013)
Bizim Hikaye (2015)
Seddülbahir 32 Saat (2016)
Filinta (2016)
Kimse Bilmez (2019)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.